Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur'dan Genel Kurul Açıklamaları

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur, genel kurulda kulübün maddi geleceği ve takımın başarıları hakkında açıklamalarda bulundu. Timur'un açıklamalarında, kulübün gelirleri, transferler ve Avrupa'da rekabet konuları öne çıktı.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 14:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur'dan Genel Kurul Açıklamaları

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur'dan Genel Kurul Açıklamaları

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kurulda takımın başarıları ve kulübün maddi geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Timur'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

Bir Yıl İçinde Gelirimiz 216 Milyon Euro

Bir yıl içinde toplamda 216 milyon 845 bin euro gelirimiz var. Bu kurdaki oynama sebebiyle değişebilir rakamlar. Gelirleri arttırmak dışında başka bir yol yok. Geçen sene de şampiyon takım vardı ona rağmen azdı gelir. Galatasaray'ın çok büyük potansiyeli var. Bunu değerlendirebilmek için kendi katma değerinle neler ürettin. Giderlerden hep sorumlu tutuluyorum. Ben Galatasaray'ın futboluyla ilgili bir şey yapmıyorum sadece. Son 3 aydır sponsorluklarla kombine ve bilet işleriyle uğraşıyorum. Florya projesinin tüm proje süreciyle ilgileniyorum. Kemerburgaz'ın tüm inşaat işlerini Ada'nın Mecidiyeköy'ün tüm inşaat işleriyle uğraşıyorum. Bunu ben söylemek zorunda kaldığım için özür diliyorum.

Ziyech PSG ile Anlaşmıştı

Aldığımız Hakim Ziyech PSG ile anlaşma imzalamıştı kış transfer döneminde. Son saniyede belgeleri yetişmediği için imza atamamıştı. Transferler için tüm scout ekibine teşekkür ediyorum. Transferlere ödediğimiz ile kazandığımız arasında önemli olumlu anlamda iyi bir fark var. Aynı zamanda transferde de Mustafa Muhammed'in parasının bir kısmı bizim dönemimizde ödendi. Sacha Boey satıldığında inşallah hep bizle kalsın ama oradaki büyük kar eski yönetimin başarısı. Nelsson'da da aynı şekilde. Keşke bütün yönetimler çıkıp bunu söylese.

Avrupa'da Zor Şartlarda Rekabet Ediyoruz

Avrupa'da rekabet ettiğimiz takımlarla çok zor şartlarda rekabet ediyoruz. Kur ciddi şekilde arttı. Suudilerin piyasaya girmesi rekabet ettiğimiz takımların yayın geliri ortalaması 120-130 milyon euro. Biz 9 milyonlarla rekabet etmeye çalışıyoruz. Newcastle United'ın yayın geliri 146 milyon euro. Avrupa'da oynamayan Everton'ın geliri 165 milyon euro bu takım Premier Lig'de son maçta ligde kaldı. Bizim elde ettiğimiz gelir birçok kalem arttırılarak çok daha yükseğe gidebilir.