
Gamze İdigük'ün Atlı Okçuluk Tutkusu
29 yaşındaki Gamze İdigük, Adana'da geleneksel spor dallarına olan ilgisiyle atlı okçuluk alanında Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor. Günde çift antrenman ile hazırlanan Gamze, yeni keşfettiği bu spor dalında kendini geliştirmek için büyük çaba harcıyor.
Küçük Yaşlardan İtibaren Ata Sporlarına İlgi
Küçük yaşlardan itibaren ata sporlarına ilgi duyan Gamze, bir yıl önce atlı okçuluk ile tanıştı. At binebilen Gamze, Korkut Ata Atlı Spor Kulübü'nde eğitim alarak kısa zamanda yerel ve ulusal turnuvalara katılma fırsatı buldu.
Tüylerinizi Ürperten Hedef: Türkiye Şampiyonası
Gamze, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından 2026 yılında Kayseri'de düzenlenecek Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor. Yarışmada derece almayı ve milli takıma seçilmeyi amaçlıyor.
"Geleneklerimizi Yaşatmak İstiyorum"
Gamze, Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü'nü 2021'de bitirmiş. Mesleğini icra etmek yerine çocukluk tutkusunu takip etmeyi seçmiş. "Nazlı" isimli atıyla çift antrenman yaptığını belirten Gamze, şu sözleri paylaştı: "İlk başladığımda çok zorlandım. Atın üstünde dengede durmak ve ok atmak gerçekten zor. Hedefim Türkiye birincisi olup yurt dışında organizasyonlara katılmak."
Gelecek Nesilleri Bu Branşa Yönlendirmek İstiyor
Yarışmaların yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş bir sporu gelecek nesillere aktarmak için de çaba harcayan Gamze, kendi kulübünü açarak Adana'da okçuluk eğitimleri vermeyi planlıyor. "Bu branşta kadın sporcu sayısı az. Bu branşı Adana'daki biniciler arasında yaygınlaştırmak istiyorum."
Adana'da üniversite mezunu 29 yaşındaki Gamze İdigük, geleneksel spor dallarına olan ilgisiyle başladığı atlı okçulukta Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor.