
Geleneksel Oyunlar Tırı, Deprem Bölgesindeki Çocuklara Umut Taşıyor
Geleneksel Oyunlar Tırı, depremden etkilenen illerdeki çocuklar için umut taşıyor. Bu tırın yolculuğu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından gerçekleştirildi ve Ankara'dan yola çıktı.
Bilal Erdoğan: "Çocuklar Oyunlarla Güzel Zaman Geçirecek"
Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Geleneksel Oyunlar Tırı'nın gidişini değerlendirerek, "Çocuklarımız sadece telefon ve tabletlerle değil, bu güzel geleneksel oyunlarla da vakit geçirebileceğini görecek" dedi.
Çeşitli aktiviteler düzenlemeyi hedefleyen tır, yüzlerce çocuğun katıldığı şenlikte büyük ilgi gördü. Erdoğan, geleneksel sporların dünyada yaygınlaşmasını sağlamak için mücadele ettiklerini vurguladı.
Çocukların Oyunlarla İyileşmesine Katkı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, deprem sonrası çocukların yeniden umut bulmalarına katkıda bulunacak olan oyunun önemine değindi ve "Çocuklarımız için oyunlar, en güçlü iyileştirici ve teselli aracıdır" ifadelerini kullandı.
Geleneksel Oyunların Geleceği
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus ise, geleneksel oyunların geleceğe taşınmasında gerekli seferberliği başlatacaklarını belirterek, tırın deprem bölgesinden başlayarak Türkiye'nin dört bir yanını gezeceğini açıkladı.
Türk çocuklarının geleneksel oyunlarla buluşmasının sadece eğlencenin ötesinde, kültürel bir mirasın yaşatılması anlamına geldiği ifade edildi. Tırın, birlikte oyun oynama ve paylaşma kültürünü yeniden canlandıracağı umuluyor.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun Geleneksel Oyunlar Tırı, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen illerde çeşitli aktivitelerde bulunmak üzere Ankara'dan yolcu edildi.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun Geleneksel Oyunlar Tırı, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen illerde çeşitli aktivitelerde bulunmak üzere Ankara'dan yolcu edildi.