Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gençlerbirliği, Süper Lig Hedefinde Son Viraja Girdi

Gençlerbirliği, Sakaryaspor'u 1-0 yenerek Süper Lig hedefinde büyük bir adım attı. Teknik direktör Eroğlu, galibiyeti taraftarlara armağan etti.

Yayın Tarihi: 04.05.2025 20:40
Güncelleme Tarihi: 04.05.2025 20:40

Gençlerbirliği, Süper Lig Hedefinde Son Viraja Girdi

Gençlerbirliği-Sakaryaspor: Anlamlı Bir Galibiyet

Trendyol 1. Lig'in 37. haftasında, Gençlerbirliği, Sakaryaspor'u 1-0'lık skorla geçerek 2. sıraya yerleşmeyi başardı. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, maç sonrasında yapmış olduğu basın toplantısında, takımının Süper Lig'de kalıcı bir yer edinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Teknik Direktör Eroğlu'nun Açıklamaları

Eroğlu, Eryaman Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği'ne gelişinin ilk döneminde takımın zor bir durumda olduğunu hatırlatarak, "Geldiğimde, 'Gençlerbirliği'nin yeri burası değil, sezon sonunda Süper Lig'de olacaktır' dedim. Bugün başarmaya çok az kaldı" ifadelerini kullandı.

Stadı dolduran sadık taraftarlara teşekkür eden Eroğlu, "Bugün çok büyük destek oldular. Bu galibiyeti ve Süper Lig'i onlara armağan etmek istiyorum. Gençlerbirliği için Süper Lig bir zorunluluktur," dedi.

Performans ve Hedef

Eroğlu, futbolcularına ilk günden itibaren Süper Lig hedefini göstermiş olduğunu belirtti ve takımın performansının önemli istatistiklerle ortaya konduğunu vurguladı: "Bizim olduğumuz süreçte en çok gol atan, en az gol yiyen ve en çok kazanan takımlardan biriyiz. Bu çok değerli."

Gençlerbirliği'nin tarihi ve markası hakkında da konuşan Eroğlu, "Bir teknik direktör için güzel bir ortam var. Sportif direktörümüz Ali Ekber Düzgün ile uyumlu çalışıyoruz. Gençlerbirliği'nin Süper Lig'de kalıcı ve başarıya koşan bir takım olması gerekiyor" dedi.

Sakaryaspor Cephesi

Maçın ardından konuşan Sakaryaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, karşılaşmanın her iki takım için de önemli olduğunu ifade etti. Buz, takımın hafta içindeki sıkıntılara rağmen iyi bir mücadele gösterdiğini belirtti.

Buz, "Duran toptan golü yedik. Hafta içindeki çalışmalarda bazı sıkıntılarla için gereken oyuncuları yararlı biçimde sahaya süremedik. Önümüzdeki haftaya odaklanmalıyız," dedi.

Bir Taraftardan Mattia Ahmet Minguzzi'ye Anma

Öte yandan, Gençlerbirliği'nin, İstanbul'daki bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi'yi anmak üzere mini taraftarları, Sakaryaspor maçı sırasında üzerinde Minguzzi'nin fotoğrafı olan tişörtlerle seremoniye katıldılar.

Trendyol 1. Lig'in 37. haftasında Gençlerbirliği ile Sakaryaspor Eryaman Stadında karşılaştı....

Trendyol 1. Lig'in 37. haftasında Gençlerbirliği ile Sakaryaspor Eryaman Stadında karşılaştı. Gençlerbirliği, İstanbul'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi'yi unutmadı. Başkent ekibinin minik taraftarları, Sakaryaspor maçında seremoniye üzerinde Mattia Ahmet Minguzzi'nin fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıktı.

Trendyol 1. Lig'in 37. haftasında Gençlerbirliği ile Sakaryaspor Eryaman Stadında karşılaştı....

Trendyol 1. Lig'in 37. haftasında Gençlerbirliği ile Sakaryaspor Eryaman Stadında karşılaştı. Gençlerbirliği, İstanbul'da bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi'yi unutmadı. Başkent ekibinin minik taraftarları, Sakaryaspor maçında seremoniye üzerinde Mattia Ahmet Minguzzi'nin fotoğrafının yer aldığı tişörtle çıktı.