
Isparta'da "Yılın Ahisi" Seçildi
Isparta'da, 55 yıllık başarılı kariyeriyle sıhhi tesisat ustası Güngör Can, Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Yılın Ahisi" unvanına layık görüldü.
Mesleğe Erken Adım Attı
71 yaşındaki Güngör Can, çocuk yaşlarda dayısının yanında çırak olarak başladığı sıhhi tesisat mesleğini, askerlik görevini tamamladıktan sonra kendi dükkanını açarak sürdürmeye başladı. Uzun yıllar boyunca sektöre katkıda bulunan Can, 30'dan fazla çırak yetiştirmiş olmanın gururunu yaşıyor.
Disiplin ve Çalışma Anlayışı
Her sabah saat 08.00'de iş yerini açan Can, akşam saatlerine kadar çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Yaşım 71 ama her gün oğlumla dükkanımızı açıyoruz. İşin sırrı disiplin ve verdiğin sözleri tutmaktır. Sözünü yerine getirdiğin sürece iş seni bulur," şeklinde konuştu.
Usta Açığına Dikkat Çekti
Güngör Can, çırak yetiştirme konusundaki mevcut sıkıntılara da değinerek, "Bundan 3-5 yıl sonra usta bulmak zor olacak çünkü gençler bu mesleğe ilgi göstermiyor. Eğer bu şekilde devam edersek yıllar sonra tesisat ustasını mumla arayacağız," ifadelerini kullandı.
Gurur Duyuyor
Yılın Ahisi seçilmesinin kendisine büyük bir mutluluk ve gurur verdiğini belirten Can, "Geçmişe dönük birikimlerimizin bu şekilde değer görmesi bizi mutlu etti," diyerek duygularını dile getirdi.
Isparta'da 55 yıldır sıhhi tesisatçılık yapan 71 yaşındaki Güngör Can, "Yılın Ahisi" seçildi. Can, AA muhabirine, açıklamalarda bulundu.