
İstanbul'da Deprem Sonrası Gelişmeler
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul'da meydana gelen depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 16 Ekim 2023 tarihinde Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, acil durum değerlendirmesi için İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde bir toplantı gerçekleştirildi.
Hastane Başvuruları ve Tedavi Durumu
Memişoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "İkincil yaralanmalarla başvuran hastalarımız, halihazırda geç başvurular ve acil gözlemde tedavi görenlerle birlikte toplamda 60 hastamız mevcut." ifadelerini kullandı. Bu hastaların 55'inin İstanbul'da, diğerlerinin ise Sakarya, Yalova ve Tekirdağ'da olduğunu belirtti. Bakan, hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu, hayati tehlikelerinin bulunmadığını vurguladı.
Toplumun Hazırlığı ve Panik Yönetimi
Memişoğlu, deprem sonrası panik nedeniyle yaralanan vatandaşların hastanelere başvurduğunu belirterek, halkı soğukkanlı kalmaları konusunda uyardı. "Deprem anında nasıl hareket edeceğimizi bilmemiz gerekiyor." diyen Memişoğlu, toplum olarak riskleri azaltmak için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Hastanelerin Hazırlığı
Memişoğlu, İstanbul’da 2002 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 41 büyük hastane inşa edildiğini, bunlardan 12’sinin sismik izolatörlü olduğunu açıkladı. Sismik izolatörlü hastanelerin, deprem sonrası hizmet vermeye devam edecek yapılar olduğunu kaydetti.
Son olarak, Türkiye'nin sağlık sisteminin her türlü depreme hazır olduğunu belirten Memişoğlu, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve halkın sağlığı için gerekli adımları atmaya devam edeceğini söyledi.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (ortada), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (solda) ile birlikte İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (ortada), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (solda) ile birlikte İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.