Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konteyner Kentteki Çocuklar Futbol Eğitimi Alıyor

Konteyner kentte yaşayan çocuklar, TFF'nin düzenlediği futbol eğitimi ile sporla buluşuyor ve sosyal yaşantılarına katkı sağlıyor.

Yayın Tarihi: 12.08.2025 11:12
Güncelleme Tarihi: 12.08.2025 11:12

Konteyner Kentteki Çocuklar Futbol Eğitimi Alıyor

Konteyner Kentte Futbol Heyecanı

Malatya'da konteyner kentte ikamet eden yaklaşık 100 çocuk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sayesinde hayalini kurdukları çim sahalarda futbol oynamaya başlıyor.

TFF'nin Projesi

TFF Malatya Bölge Müdürlüğü, asfaltta futbol oynamanın ötesine geçmek isteyen çocuklar için özel bir proje oluşturdu. Gönüllü antrenörler ve çalışanlar, konteyner kentte yaşayan çocuklara futbol eğitimi vermek amacıyla bir program geliştirdi. Bu proje, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin izlerini silmek ve çocukların sporla hayatlarına yön vermeleri için hayata geçirildi.

Destek ve Eğitim

TFF yetkilileri, projeye onay vererek çocukların spor malzemelerini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdiler. Haftada iki gün yapılan futbol eğitimleri, 8 ila 12 yaş arası çocukları kapsıyor. Çocuklar, sabah saatlerinde çim sahada, alanında uzman antrenörlerin nezaretinde futbol öğreniyor. Bu faaliyetler, çocukların boş vakitlerini değerlendirmelerine ve keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyor. "Çocuklarımızın Hayatına Dokunmak İstiyoruz"

TFF Malatya Bölge Müdürü Işılay Çalışkan, projeyle çocuklara destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Çalışkan, projeyi onaylayan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na teşekkür etti. Ayrıca, ailelerden gelen olumlu geri dönüşlerin kendilerini umutlandırdığını ifade etti.

Gönüllü Antrenörlerin Desteği

Projenin içerisinde yer alan gönüllü antrenörler, çocukların sosyal yaşantılarına katkıda bulunarak eğitim sırasında onlara destek olmaktan mutluluk duyuyorlar. Uzman antrenör Furkan Soylu, depreme maruz kalan çocuklar için bu tür projelerin önemine dikkat çekti. Diğer gönüllü antrenörler Ayşe Akkaya, Zafer Kemal Fenerli ve Volkan Vural da projeye destek vererek çocukların sosyal aktiviteler kazanmasına yardımcı oluyorlar.

Çocukların Futbola Olan İlgisi

Kurslara katılan 12 yaşındaki Yağmur Yasak, ilk başta futbol sevmeyen biri olduğunu fakat burada geçirdiği zaman sayesinde futbolu sevmeye başladığını ifade etti. Diğer katılımcılardan Mariya Elbakır ve Adem Efecan Akdağ da futbolun kendilerini geliştirmede önemli bir rol oynadığını ve burada geçirilen zamanın anlamlı olduğunu dile getirdiler.

Türkiye Futbol Federasyonu, Malatya'da konteyner kentteki asfaltta futbol oynayan çocukların...

Türkiye Futbol Federasyonu, Malatya'da konteyner kentteki asfaltta futbol oynayan çocukların özlemini çim sahalara taşıyarak sporu öğrenmelerine katkı sağlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Malatya'da konteyner kentteki asfaltta futbol oynayan çocukların...

Türkiye Futbol Federasyonu, Malatya'da konteyner kentteki asfaltta futbol oynayan çocukların özlemini çim sahalara taşıyarak sporu öğrenmelerine katkı sağlıyor.