
Meriç Nehri'nde Gençler Dünya Şampiyonası Düzenlenmesi Planlanıyor
Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nesim İba, 2027'de gerçekleştirilecek Gençler Dünya Şampiyonası’nın Edirne'de bulunan Meriç Nehri'nde yapılmasını istediklerini açıkladı.
Görüşmeler Sürüyor
İba, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, planların ciddiyetle sürdüğünü dile getirerek, "Dünya Federasyonu, bu organizasyonu gerçekleştirebileceğimiz konusunda bize güveniyor," dedi.
Uluslararası Başarılar
İba, kasım ayının ilk haftasında Antalya'da Dünya Deniz Küreği Şampiyonası'nın gerçekleştirileceğini, geçtiğimiz günlerde ise Avrupa Şampiyonası’nın yapıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası’nda bir altın madalya kazandığını hatırlatarak, "Kürek parkurlarımız ve sporcularımız performanslarıyla dikkat çekiyor," ifadelerini kullandı.
Meriç Nehri'nin Potansiyeli
Nesim İba, Meriç Nehri'nin dünya şampiyonasıyla taçlandırılmasının, hem Edirne’yi hem de Türk kürek sporunu daha ileriye taşıyacağını umduklarını vurguladı. "Parkurumuz organizasyona ev sahipliği yapmaya tamamen hazır," şeklinde konuştu.
Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nesim İba, 2027'de düzenlenecek Gençler Dünya Şampiyonası'nın Meriç Nehri'nde yapılması için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.