Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mersin'de Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları Tamamlandı

Türk sporcular Mersin'deki Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları'ndan 16 madalya ile döndü.

Yayın Tarihi: 25.10.2025 01:16
Güncelleme Tarihi: 25.10.2025 01:16

Mersin'de Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları Tamamlandı

Mersin'deki Oyunlar ve Müsabakalar

Mersin'de gerçekleştirilen Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları, 6 farklı branşta yapılan müsabakalarla sona erdi. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve Dünya Bedensel Engelliler Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen bu organizasyonda, para plaj voleybolu, air badminton, ayak voleybolu, para yelken, para modern pentatlon ve para halter gibi branşlarda takımlar kıyasıya yarıştı.

Başarılar ve Madalyalar

Türk sporcular oyunlarda toplam 16 madalya kazandı. Özellikle Büşra Nur Çelik, para yelken branşında birinci olarak dikkat çekti. İkinciliği Miray Ulaş elde etti. Air badminton takım yarışmalarında Türkiye XT Team 2 ikincilik, Türkiye XT Team 1 ise üçüncülükle ödüllendirildi. Ayrıca, para halterde birçok Türk sporcu da altın madalya kazanma başarısını gösterdi.

Sonuçlar

  • Para Plaj Voleybolu
    • 1. Polonya
    • 2. Letonya
    • 3. ABD 1
  • Air badminton Mix 3'lüler
    • 1. Kenya XT Team 1
    • 2. Türkiye XT Team 2
    • 3. Türkiye XT Team 1
  • Modern Pentatlon PMP5 W Erkekler
    • 1. Osman Yüksel (Türkiye)
    • 2. Semih Özyurt (Türkiye)
    • 3. Fatih Göçmen (Türkiye)
  • Ayak Voleybolu
    • 1. Endonezya
    • 2. Tayland
    • 3. Laos

Gelecek Etkinlik

Oyunlar süresince ayrıca görme engelliler halter branşı, 1-3 Kasım tarihlerinde IBSA Halter Dünya Şampiyonası olarak düzenlenecek.

Mersin'de organize edilen Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları'nda 6 branşta müsabakalar...

Mersin'de organize edilen Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları'nda 6 branşta müsabakalar tamamlandı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve Dünya Bedensel Engelliler Federasyonu işbirliğinde düzenlenen organizasyonda, para plaj voleybolu, air badminton, ayak voleybolu, para yelken, para modern pentatlon ve para halter branşları Adnan Menderes Bulvarı'nın sahil bandındaki 5 noktada yapıldı.

Mersin'de organize edilen Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları'nda 6 branşta müsabakalar...