
Milli Dartçılar Slovakya'da Mücadele Edecek
Milli sporcular Bedirhan Nas ve Mahmut Demir, 26 Ekim tarihinde Slovakya'da başlayacak olan Dünya Elektronik Dart Şampiyonası için antrenmanlarına hız kesmeden devam ediyor.
Başarılarla Dolu Bir Geçmiş
14 yaşındaki Bedirhan Nas, 2 yıl önce dart sporuna adım attı. O zamandan beri birçok bölgede yarışmalara katılan Bedirhan, 6 Türkiye şampiyonluğu, 5 ikincilik ve 2 üçüncülük elde etti.
19 yaşındaki Mahmut Demir ise Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi. Mahmut, Türkiye şampiyonalarında bir kez birinci, iki kez ikinci ve üç kez de üçüncü olma başarısını gösterdi. İlaveten, çeşitli il ve bölge yarışlarında toplamda 75 madalya kazandı.
Dünya Şampiyonası Hedefi
Milli sporcular, 10 Eylül'de gerçekleştirilen Elektronik Dart Milli Takım seçmelerindeki başarıları sayesinde, 26-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Dünya Elektronik Dart Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Çalışmalarını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü dart salonunda antrenörleri İsmail Demir eşliğinde sürdüren sporcular, altın madalya hedefiyle çalışmaya devam ediyor.
Bedirhan Nas'ın Düşünceleri
Bedirhan, dart oynamanın kendisini mutlu ettiğini ve bu sayede bedeninin rahatladığını ifade etti. Başlangıçta hobi olarak başladığı bu sporun, yarışmalardaki başarılarıyla motivasyonunu artırdığını vurguladı:
"Katıldığım bütün yarışlarda derece elde etmeye başladım. Türkiye şampiyonalarında ilk madalyam üçüncülük oldu. Daha sonra 6 Türkiye Şampiyonluğu elde ettim. Bu spor, okul başarımı da artırdı. Artık herkes beni tanıyor ve bu beni çok mutlu ediyor."
Mahmut Demir'in Hedefleri
Mahmut Demir ise spora 7 yıl önce milli takım antrenörü olan ağabeyi İsmail Demir'in yönlendirmesiyle başladığını belirtti. Başlangıçta eğlence amacıyla başladığı bu sporu, sürekli daha büyük hedefler koyarak sürdürmeye devam etti:
"Arkadaşlarımla birlikte haftanın 7 günü çalışıyorum. Hedefim dünya şampiyonu olmak ve ülkemizi gururlandırmak istiyoruz."
Antrenör İsmail Demir'in Değerlendirmesi
Antrenör İsmail Demir, sporcularının şampiyonaya hazır olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Sporcularımız gece gündüz çalışarak bu başarıyı elde ettiler. Dünya şampiyonasından da başarı ile dönmeyi umuyoruz."
Elazığlı milli dartçılar Bedirhan Nas ve Mahmut Demir, Slovakya'da düzenlenecek Dünya Elektronik Dart Şampiyonası'nda başarılı olmak için yoğun tempoda antrenmanlarını sürdürüyor.