Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mine Kılıç'ın Olimpiyat Hedefi: İlkleri Yaşatmak

Türkiye Biathlon Şampiyonu Mine Kılıç, yeni başarılar için sıkı antrenman yapıyor ve Olimpiyat hedefliyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2025 11:48
Güncelleme Tarihi: 02.10.2025 11:48

Mine Kılıç'ın Olimpiyat Hedefi: İlkleri Yaşatmak

Mine Kılıç, Yeni Hedeflerle Yola Devam Ediyor

24 yaşındaki milli sporcu Mine Kılıç, katıldığı Biathlon Türkiye Şampiyonalarında son beş yıldır elde ettiği derecelerle dikkat çekiyor. Gerede ilçesinde düzenlenen Yaz Biathlon Türkiye Şampiyonası'nda Büyük Kadınlar kategorisinde şampiyonluk elde eden Kılıç, yeni sezon hedefleri doğrultusunda sıkı bir çalışma gerçekleştiriyor.

Avustralya'daki Yarışlar ve Olimpiyat Hedefi

Muş Alparslan Üniversitesi'nde her gün tekerlekli kayak ile antrenman yapan Kılıç, 4-7 Aralık tarihinde Avustralya'da düzenlenecek olan Uluslararası Biathlon Birliği (İBU) Kupası Birinci Ayak Yarışları'nda başarılı olmak ve olimpiyata katılmayı arzuluyor.

"Olimpiyatta Bayrağımızı Dalgalandırmak İstiyorum"

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "12 yıldır sporcuyum. 9 yıldır Biathlon Milli Takımı'nda yer alıyorum. Uluslararası yarışlarda ülkemizi temsil ediyorum ve hedefim, olimpiyat kotası alarak bayrağımızı dalgalandırmak" ifadelerini kullandı. Kılıç, Biathlon sporunun zorlu ama eğlenceli bir branş olduğunu ve ülkeye ilkleri yaşatmak için çabaladıklarını belirtti.

Akademik Başarı da Hedefliyor

Ayrıca akademik eğitimini de sürdüren Kılıç, Erzurum Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyor. Yazın tekerlekli kayakla asfaltta çalıştıklarını ve kondisyon antrenmanlarını da ihmal etmediklerini aktardı.

Muş'ta katıldığı organizasyonlarda önemli başarılara imza atan 24 yaşındaki Biathlon Türkiye...

Muş'ta katıldığı organizasyonlarda önemli başarılara imza atan 24 yaşındaki Biathlon Türkiye Şampiyonu Mine Kılıç, sıkı antrenman yaparak yarışlara hazırlanıyor.

Muş'ta katıldığı organizasyonlarda önemli başarılara imza atan 24 yaşındaki Biathlon Türkiye...