Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Motokrosçu Kardeşlerden Heyecan Dolu Yarışlar

Bursa'nın Asım Arlı kardeşleri, Avrupa Gençler ve Balkan Motokros Şampiyonası'nda başarı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 19.05.2025 11:54
Güncelleme Tarihi: 19.05.2025 11:54

Motokrosçu Kardeşlerden Heyecan Dolu Yarışlar

Motokrosçu Kardeşler, Şampiyonluk İçin Yarışıyor

Afyonkarahisar'da düzenlenen Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros Şampiyonası'nda Burak (22) ve Osman Asım Arlı (15) kardeşler, başarıya ulaşmak için kıyasıya mücadele ediyor.

Birlikte Yarışmanın Avantajı

Burak Arlı, yaklaşık 7 yıldır profesyonel olarak motokros yaptığını belirtti. Bu organizasyonlarda ilk kez kardeşiyle aynı pisti paylaştığını söyleyen Burak, "Ben Mx2 250 cc'de, kardeşim Osman ise 125 cc'de yarışıyor. Bu yarışlar klasmanımıza uygun. Bir alt klasmanda yer alıyoruz. Hem Türkiye Şampiyonası'nda hem de uluslararası yarışlarda beraberiz. İki yıl sonra aynı klasmanda rakip olacağız," ifadelerini kullandı.

Motokrosa Başlangıç

Burak, motokrosa bir fuarda gördüğü reklamlardan etkilendiğini ve bu spora yöneldiğini aktararak, "Kendimizi geliştirerek bu noktaya geldik. Bu yıl Türkiye şampiyonluğu için mücadele ediyorum. Hedefim gelecek yıl Balkan ve Avrupa şampiyonalarında madalya kazanmak. Kardeşimle birlikte antrenman yapmanın avantajlarından yararlanıyoruz. Beraber çalışmak bizi güçlendiriyor," dedi.

Osman Asım'ın Hedefleri

Onun küçük kardeşi Osman Asım Arlı ise 7 yıldır bu sporun içindeki olduğunu belirterek, "Afyonkarahisar, Antalya ve Tekirdağ'da yarıştık. Pistlerin zorlukları ve kolaylıkları oluyor. Bu spora ilgim babamdan geliyor. O, yarışlara katılmamı sağladı. Hedefim Türkiye şampiyonu olmak," şeklinde konuştu.

İstanbullu motokrosçu Burak (solda) ile Osman Asım (sağda) Arlı kardeşler, katıldıkları...

İstanbullu motokrosçu Burak (solda) ile Osman Asım (sağda) Arlı kardeşler, katıldıkları şampiyonalarda en iyi dereceleri elde etmek yarışıyor.