Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Okul Arkadaşlığı Milli Takıma Taşındı

Golbol Genç Kadın Milli Takımı, okulda başlayan dostlukları sayesinde Avrupa Para Gençlik Oyunları'nda zafere ulaştı.

Yayın Tarihi: 26.10.2025 11:13
Güncelleme Tarihi: 26.10.2025 11:13

Okul Arkadaşlığı Milli Takıma Taşındı

Okul Arkadaşlığı Milli Takıma Taşındı

Görme engelli sporcular, okul sıralarında başlayan dostlukları ile büyük bir başarıya imza attı. Golbol Genç Kadın Milli Takımı, Avrupa Para Gençlik Oyunları'nda kazandığı şampiyonlukla dikkatleri üzerine çekti.

Arkadaşlık ve Başarı

Konya’da yaşayan İrem Su Savaş, Ecrin Naz Uyar ve Betül Ayangül, 2021 yılında Anadolu Kartalları Görme Engelliler Spor Kulübü’nde bir araya geldi. Üç arkadaş, bu yıl Golbol Genç Kadın Milli Takımı’na seçildikten sonra İstanbul’da düzenlenen Avrupa Para Gençlik Oyunları’nda, Almanya’yı 10-2 yenerek büyük bir başarıya imza attı.

İlk Adımlar ve Gelişim

Takım kaptanı İrem Su Savaş, 5 yıldır golbol ile ilgilendiğini belirtti ve "Arkadaşlarımla Avrupa’da milli bir başarı yakalamak gurur verici. A Milli Takım forması giymek istiyoruz." dedi.

Ecrin Naz Uyar ise, arkadaşlarıyla birlikte takım olmanın ve gelişmenin önemine değinerek, "Kulübe geldiğimde üçümüz zaten takım olmayı başarmıştık. Çok güzel bir süreç geçirip büyük bir başarı yakaladık." ifadelerini kullandı.

Bağların Gücü

Betül Ayangül, uzun süre birlikte çalışmanın ve arkadaşlık bağlarının performanslarını artırdığını belirtti. "Birbirimizi çocukluktan beri tanıyoruz. Bu bağ, arkadaşlığımızın yanı sıra saha içerisindeki performansımızı artırıyor." şeklinde konuştu.

Kulüp Destek ve Hedefler

Anadolu Kartalları Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kudret Şen, kulübün kısa sürede seviye atladığını ve A Milli Takım’a oyuncu kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Şen, "Bu duyguyu tekrar tekrar yaşamak için özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Takımın Türkiye şampiyonu olduktan sonra genç milli takıma dahil edilip, Avrupa'da başarı yaşaması, kulübün hedeflerinin ne denli yüksek olduğunu gösteriyor.

Avrupa Para Gençlik Oyunları'nda, Almanya'yı yenerek şampiyon olan ve aynı kulüpte oynayan Golbol...

Avrupa Para Gençlik Oyunları'nda, Almanya'yı yenerek şampiyon olan ve aynı kulüpte oynayan Golbol Genç Kadın Milli Takımı sporcuları, A Milli formayı giyebilmenin hayalini kuruyor. Ortaokul arkadaşları olan görme engelli İrem Su Savaş (sol 2), Ecrin Naz Uyar (sağ 2) ve Betül Ayangül'ün (sağda) yolu, kentteki Anadolu Kartalları Görme Engelliler Spor Kulübü'nde tekrar kesişti.

Avrupa Para Gençlik Oyunları'nda, Almanya'yı yenerek şampiyon olan ve aynı kulüpte oynayan Golbol...