
Ömer Tuna Göktekin'in Hedefleri Büyüyor
Henüz 16 yaşında olmasına rağmen Türkiye rekorları kıran milli atıcı Ömer Tuna Göktekin, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde Türkiye’yi temsil etmenin heyecanını yaşıyor. Kendisi, Kuzey Makedonya'da havalı tabanca branşında yarışacak.
Atıcılığa İlk Adım
Ömer Tuna, İzmir’de 10 yaşında atıcılık sporuna başladı. Cimnastik ve masa tenisi ile de ilgilenen genç sporcu, antrenman sırasında duyduğu tabanca sesleri sonrası lise öğrencileri arasındaki atış poligonunu izlemeye başlamış. Havalı tabanca ile yaptığı atışlar sonrasında antrenörler onun yetenekli olduğunu belirtince bu branşa yönelmiş.
Pandemi Döneminde Azmiyle Dikkat Çekti
Pandemi sürecinde bile antrenmanlarına devam eden Ömer Tuna, evinin bodrumunda kendi tabancasıyla çalışmaya devam etti. 2021'de Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası'nda şampiyon olarak dikkat çekti. Yıldız B Erkekler 10 Metre Hava Tabanca Türkiye rekorunu 283 puanla kırmayı başardı.
Avrupa'daki Başarıları
Ömer Tuna, Estonya'da düzenlenen U16-U18 Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa rekoru kırarak turnuvayı üçüncü olarak tamamladı ve bu başarılarıyla Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'ne katılma daveti aldı. Kendisi, Türkiye'yi temsilen bu festivalde mücadele edecek tek erkek sporcu oldu.
Gelecek Hedefleri
Ömer Tuna, AA muhabirine verdiği demeçte, tabanca sesiyle spora başlamasına değinerek, "İlk hedefim olimpiyat kotası almak ve ardından olimpiyatlara gittiğimde finale kalan ilk Türk sporcu olup altın madalya kazanmak" dedi. Ayrıca, Yusuf Dikeç’in başarılarını geçmeyi de çok istediğini ifade etti.
Koçundan Destek
Ömer Tuna’nın antrenörü Cuma Sarıbayındır, genç sporcu hakkında "Çok çalışkan ve azimli bir sporcu. Kuzey Makedonya'dan madalya ile dönmeyi bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.
İzmir'de atıcılıkla 10 yaşında tanışan ve bir yıl sonra minikler Türkiye rekoru kıran 16 yaşındaki Ömer Tuna Göktekin, havalı tabanca branşında Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek. Göktekin, Atatürk Stadyumunda bulunan Havalı Silahlar Atış Poligonunda çalışmalarına devam ediyor.
İzmir'de atıcılıkla 10 yaşında tanışan ve bir yıl sonra minikler Türkiye rekoru kıran 16 yaşındaki Ömer Tuna Göktekin, havalı tabanca branşında Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek. Göktekin, Atatürk Stadyumunda bulunan Havalı Silahlar Atış Poligonunda çalışmalarına devam ediyor.