
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olması
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olması tüm ülkede sevinç yaratırken, daha önce üniversiteler için 'fuhuş yuvası' diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, millilerin şampiyonluğu için 'Yavrularımızı tehdit eden lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum' ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun tartışmalı açıklamaları
Sofuoğlu yaptığı paylaşımda Ebrar Karakurt'u hedef alarak, 'Hani sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olması önemliydi? Lezbiyenlik ahlaklılık mıdır? Yavrularımızı tehdit eden lezbiyenliğe bulaşmış bu kupayı reddediyorum. Lezbiyenlik şampiyonlukla meşrulaşacaksa, dünya çapında başarılı bir hekim de organ mafyası ile çalışabilir öyle mi?' dedi.
Üniversiteler için 'fuhuş yuvası' açıklaması
Daha önce üniversiteler için 'fuhuş yuvası' diyen Ebubekir Sofuoğlu, AKP'li Özlem Zengin, Derya Yanık ve Çiğdem Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşarak sosyal medya hesabından 'Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar...' ifadeleri sonrasında hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun tartışmalı açıklamaları
Dönem dönem açıklamalarıyla tartışmalara neden olan, bir dönem de üniversiteler için 'Neredeyse fuhuş evleri' açıklamasında bulunan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın kazandığı Avrupa Şampiyonluğu sonrası yaptığı paylaşımla yine tüm tepkileri üzerine çekti.