
Savate Combat Milli Takımı'nın Çankırı Kampı Sona Erdi
Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Savate Combat Milli Takımı'nın Çankırı'daki kampı başarıyla tamamlandı. Çankırı Hamide Bıçkın Kamp Eğitim Merkezi'nde 23 Haziran'da başlayan kamp, 4 kadın ve 7 erkek sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Dünya Şampiyonası İçin Hazırlık
Savate sporunun ilk milli takımı, 2-6 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na katılmak üzere son hazırlıklarını tamamladı.
Koordinatörden Değerlendirmeler
Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Savate Genel Koordinatörü Satılmış Kibaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kamp çok güzel geçti. Çocukların moral motivasyonu ve teknik kapasiteleri üst seviyede. İnşallah bu sonuçlara da yansıyacak, iyi bir dereceyle ülkemizi temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Umutlar ve Hedefler
75 kilogramda mücadele edecek olan milli sporcu Yunus Emre Batman, kamp sürecini güzel değerlendirdiklerini vurgulayarak, "Dünya Şampiyonası'na takım olarak hazırız. Türk bayrağını en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız" dedi.
85 kilogramda mücadele edecek Eyüp Taşdemir ise, "İlk defa gidiyoruz savate müsabakasına ve elimizden geleni yapıp oradan şampiyon olarak dönmemize inanıyoruz. Bayrağımızı göklere kaldırmak en önemli önceliğimiz" diyerek kampın kendilerine büyük fayda sağladığını belirtti.
Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Savate Combat Milli Takımı'nın Çankırı'daki kampı sona erdi.