
Trabzon'da Çocuğun Arama Çalışmaları Sürekli Devam Ediyor
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 5 gün önce Haldizen Deresi'ne düşerek kaybolan 9 yaşındaki Faisal Ramzi Alshaikh için arama çalışmaları aralıksız sürüyor.
Olay Yerindeki İncelemeler
Bölgenin öne çıkan turizm merkezlerinden Uzungöl'de ailesiyle birlikte gezerken akıntıya kapılan Alshaikh'in bulunması için çeşitli ekipler seferber olmuş durumda. Jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık kuruluşlarının yanı sıra gönüllüler de arama çalışmalarına destek veriyor.
Vali ve Büyükelçi Olay Yerinde
Valilikten gelen bilgilere göre, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad Abu al-Nasr, olay mahallinde incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım, arama çalışmalarında ilk gün 96, ikinci gün 88, üçüncü gün ise 103 kişiyle çalışıldığını, son iki gün ise 90 kişilik bir ekiple devam edildiğini bildirdi.
Arama Sürecindeki Zorluklar
Vali Yıldırım, “Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Kendi evladımızı arar gibi çalışıyoruz. Her santimetrekare titizlikle taranıyor. Ekiplerimiz hem su altı hem de karadan aramalara devam ediyor.” şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca, çalışmalarda DSİ araçlarının ve SAT komandoları ile dalgıç polislerin görev aldığı da belirtildi. Su seviyesinin yükselmesinin araştırmaları zorlaştırdığı vurgulandı.
Olayın Gelişimi
Faisal Ramzi Alshaikh, Suudi Arabistan'dan Trabzon'a tatile gelirken 26 Mayıs’ta düştüğü derede kaybolmuştu.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 5 gün önce dereye düşen 9 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor. Vali Aziz Yıldırım (sol 3) ve Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad Abu Al-Nasr (sağ 3), olay yerinde incelemelerde bulundu.
Trabzon'un Çaykara ilçesinde 5 gün önce dereye düşen 9 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor. Vali Aziz Yıldırım (sol 3) ve Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad Abu Al-Nasr (sağ 3), olay yerinde incelemelerde bulundu.