Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Trabzon'da Yarı Maraton Etkinliği

Trabzon'da düzenlenen 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu büyük bir katılım ile gerçekleşti. Yarı maraton, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlendi ve yaklaşık 2000 atletin katılımıyla gerçekleşti. Dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri takdim edildi.

Yayın Tarihi: 28.10.2023 23:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Trabzon'da Yarı Maraton Etkinliği

Trabzonlular dikkat! Saat 18:00 kadar bu yollar kapalı

Trabzon’da yapılacak etkinlikler nedeniyle bazı yollar trafiye kapatıldı. Trabzon’da Cumhuriyet’in 100.yılı için yapılacak olan 43. Uluslararası Yarı Maraton nedeniyle bugün (28 Ekim Cumartesi) saat 08.00 ile 18.00 saatleri arasında bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Trabzon yarı maratonu başladı! Yoğun katılım "Amaç yarışmak değil"

Trabzon yarı maratonu büyük bir katılım ile başladı. Trabzon'da Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu koşuldu. Yarı maratonun bu yılki mottosu “Cumhuriyetimizin 100. yılına koşuyoruz” oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, bu yıl ‘Cumhuriyetimizin 100. yılına koşuyoruz’ sloganı ile koşuldu.

Yenimahalle Devlet Sahil Yolu Caddesi Şehit Asteğmen Coşkun Davulcu Üst Geçidi altında başlayan yarışlar kapsamında 10 km ve 21 km Yarı Maraton koşuları koşuldu.

43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nun startını Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu birlikte verdi.

Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ve organizasyon yetkilileri de katılımcılar arasındaydı.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu Haber61'e yaptığı değerlendirmede "Malum Şubat ayında Trabzon’un kurtuluşu haftamızda yapılıyordu bu etkinlik. Türkiye’nin en eski 2. marataonu ulusal çapta. Deprem nedeniyle yapamamıştık. Cumhuriyetimizin 100. yılı içi yapıyoruz. Bu kadar sürdürülebilir bir spor organizasyonu çok az. Bugün yaklaşık 2000 atlet yarışacak. Spor şehriyiz. Vatandaşımız da ilgi gösteriyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi de çok iyi. Biz de Cumhuriyetimizin 100. Yılına, yeni yüz yıla koşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise "Nice 43 yıllara. Burada halk koşusu var 7 den 70 e. Birbiri ile yarışmayan. Sporu öncelikli dostluk kardeşlik olan bir spor organizasyonu olacak. Hiçbir iddiamız yok. Bir güzellik katmak için buradayız." şeklinde konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar da yaptığı açıklamada “Ben de Cumhuriyet’e koşarken Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlamaya 1 gün kalmışken Trabzon’da yüzyılımızın Cumhuriyet koşusunu yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Daha önce sporcu olarak burada defalarca yarıştım. 2 kez de kazandım. Ama şimdi koşturuyoruz. İnşallah bu güzel organizasyonu yaparak hem ülkemize hem gençliğimize geleceğin sadece söylemlerle değil eylemlerle de olması gerekiyor. Onun için yüzüncü yılımızı hareketli olarak kutlamak, şampiyonlar çıkararak kutlamak bizi de ülkemizi de mutlu etti.” ifadelerine yer verdi.

Maratonun ardından törende dereceye giren sporculara madalyaları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Trabzon Yarı Maraton’da dereceye giren sporcular şu şekilde;

10 KM erkekler koşusunda

1. Fetene Alemu Regesa

2. Giorgi Lomidze

3. Hakan Çoban

10 KM kadınlar koşusunda

1. Nataliya Mamaeva

2. Tuğba Haytaoğlu

3. Tuğba Akın

21 KM erkekler koşusunda

1. Meshack Kimutai Kıbıl

2. Üzeyir Söylemez

3. Daviti Kharazıshvilidavit

21 KM kadınlar koşusunda

1. Ivyene Jeruto Lagat

2. Dilek Öztürk

3. Zuhal Ulaş

Halk koşusunda erkekler

1. Emrah Öztürk

2. Bekir Doğan

3. Sergei Milykh

Halk koşusu kadınlar

1. Emel Sağlam

2. Melek Taş

3. Sıla Akan