Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tyson Fury, Francis Ngannou ile Zorlu Maçta Karşılaştı

WBC ağır sıklet dünya şampiyonu Tyson Fury, Suudi Arabistan'da oynanan maçta eski UFC dövüşçüsü Francis Ngannou ile karşılaştı. Ngannou'nun üçüncü turda Fury'yi yere düşürdüğü maç 10 raundun sonunda puanlama ile sona erdi. Fury, maçın ardından rakibi hakkında övgülerde bulundu ve rövanş maçının şart olmadığını belirtti. Ngannou ise antrenman süresinin kısa olduğunu ancak gelecekte daha iyi bir şekilde dönebileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 07:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Tyson Fury, Francis Ngannou ile Zorlu Maçta Karşılaştı

WBC ağır sıklet dünya şampiyonu Tyson Fury, Suudi Arabistan'da oynanan maçta eski UFC dövüşçüsü Francis Ngannou ile kozlarını paylaştı.

Sporun en prestijli kemerlerinden birinin yenilmez sahibi Fury, daha önce profesyonel olarak boks yapmamış rakibi Ngannou karşısında oldukça zor anlar yaşarken, 37 yaşındaki rakibine yenilgiyi kıl payı atlattı.

Ngannou üçüncü turda İngiliz rakibini sol kroşeyle yere düşürdü. 35 yaşındaki Fury, aldığı darbe ile yere düşse de raundun sonunu görebildi. Karşılaşma 10 raundun sonunda puanlama ile sona erdi.

İki hakem Fury lehine 96-93 ve 95-94 puanlama yaparken, bir hakem ise Ngannou lehine 95-94 şeklinde puanlama yaptı.

Maçın ardından konuşan 35 yaşındaki İngiliz boksör Tyson Fury, rakibi hakkında 'O harika bir dövüşçü ve düşündüğünüzden çok daha iyi bir boksör. Garip bir adam ve çok iyi yumruk atıyor. Bana son 10 yılın en zor dövüşlerinden birini yaşattı.' dedi.

Fury, Ngannou ile rövanş maçının şart olmadığını ancak Oleksandr Usyk ile vereceği şampiyonluk mücadelesinin ardından bir maç daha yapabileceklerini belirtti. Usyk de gelecekteki rakibini izlemek için Suudi Arabistan'a gelerek mücadeleyi yerinden takip etti.

Francis Ngannou, UFC ile yaşadığı sözleşme anlaşmazlığının ardından ocak ayında ağır sıklet kemerini bırakarak UFC'ye veda etmişti. Boksa atılan dövüşçü maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Antrenman kampım sadece 3,5 ay sürdü ve bu duruma sakatlıkla geldim. Ancak mazeret göstermek istemiyorum. Oyunumu geliştirmek ve bundan sonra daha iyi bir şekilde dönebilmek için ne yapabileceğime bakmak istiyorum. Artık bu sporu yapabileceğimi biliyorum.' dedi.