Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Yusuf Can Zeybek'in Altın Kemer Hedefi

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek, Kırkpınar'da altın kemerin sürekli sahibi olma amacını taşıyor.

Yayın Tarihi: 03.07.2025 14:06
Güncelleme Tarihi: 03.07.2025 14:06

Yusuf Can Zeybek'in Altın Kemer Hedefi

Yusuf Can Zeybek: Hedef Altın Kemer

Yusuf Can Zeybek, 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez şampiyon olma hedefini açıklayarak, altın kemerin sürekli sahibi olmayı istiyor.

Yoğun Bir Çalışma Süreci

Zeybek, "Kırkpınar'a önceki yıllara göre bu yıl daha fazla çalıştım. Bu nasip işi, inşallah bize nasip olur," diyerek hazırlıklarını vurguladı. Kış dönemini yoğun bir çalışmayla geçirdiğini belirten başpehlivan, "Herhangi bir sıkıntımız, sakatlığımız yok. Güzel iki kamp süreci atlattık. İnşallah burada da emeklerimizin karşılığını alır ve kemeri üçüncü kez kazanarak sürekli sahibi oluruz," şeklinde konuştu.

Osman Aynur ile Güç Birliği

Zeybek, başpehlivan Osman Aynur ile yıllardır birlikte çalışmakta olduğunu belirtti. Osman’ın kendisinde büyük bir motivasyon oluşturduğunu dile getiren Zeybek, "Moral açısından da bize her zaman destek oluyor. Onun yaşı 45 ancak antrenmanlarda beni etkiliyor, zorluyor," ifadesini kullandı.

Helallik ve Dönüşte Ziyaret

Zeybek, geçen yıl kemeri ikinci kez kazandıktan sonra, yağlı güreşin efsanesi Ahmet Taşçı ile buluşup elini öptüğünü anlattı. Taşçı’nın altın kemer için kendilerine helallik verdiğini belirterek, "İnşallah bu kemer bize nasip olur, çok çalıştık," dedi.

Stres ve Heyecanı Kontrol Altında Tutma

Zeybek, "Şu an bir stresim ve heyecanım yok, ancak oraya çıkınca insan stres oluyor. Biz de heyecanımızı kontrol altında tutup, en iyi şekilde güreşip nasip olursa kemerimizi alırız," diyerek, altın kemeri sürekli olarak Antalya'ya götürme arzusunu dile getirdi.

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek, 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü...

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek, 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde ederek altın kemerin sürekli sahibi olmak istiyor. Son iki yılın şampiyonu Zeybek, AA muhabirine, açıklamalarda bulundu.