
Emrullah Yabaş, Milli Takım Forması Giyiyor
Van'da kurulmuş olan Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü'nde yer alan 12 yaşındaki güreşçi Emrullah Yabaş, katıldığı ulusal ve uluslararası şampiyonalardaki başarılarıyla milli takıma seçildi.
Büyüyen Yetenek
Şemsibey Mahallesi'nde yaşayan 8. sınıf öğrencisi Emrullah, iki yıl önce Van Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan kulüpte keşfedildi. Antrenörlüğünü polis memuru Talip Polat'ın üstlendiği Emrullah, güreş eğitimine büyük azimle devam ediyor.
Önemli Başarılar
Emrullah Yabaş, 18-19 Haziran tarihleri arasında Sivas'ta gerçekleştirilen Türkiye Güreş Şampiyonası'nda kendi kategorisinde ikinci olarak büyük bir başarı elde etti ve bu başarı onu milli takıma taşımış oldu. Artık her gün düzenli olarak antrenman yaparak yeni başarılar için hazırlanıyor.
İlk Kişisel Deneyim
Emrullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takım forması giymenin kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu ve bunun için antrenörüne teşekkür etti. Daha önce Yozgat'ta düzenlenen bir müsabakada Türkiye üçüncüsü olarak dikkatleri üzerine çekmişti.
Antrenörün Görüşleri
Antrenör Talip Polat, Emrullah'ın yüksek potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Sporcumuzun ulusal ve uluslararası alanda daha fazla başarı elde etmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz," dedi. Ayrıca, kulüpte 60 lisanslı güreşçi bulunduğunu ekleyerek, daha çok sporcunun bu başarıları yakalamasını hedeflediklerini vurguladı.
Dernek Başkanının Açıklamaları
Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği başkanı Taner Coşkun, çocukların spora yönlendirilmesi konusunda kararlılıklarını sürdürdüklerini belirtti ve Emrullah'ın milli takıma seçilmesini büyük bir başarı olarak değerlendirdi. Coşkun, "Çocuklarımızın başarılı olmaları için destek sağlamaya devam edeceğiz," dedi.
Genç sporcu Emrullah Yabaş, milli takım kampına katılmaya hazırlanırken, bu tür başarıların artarak devam etmesini umut ediyor.
Van'da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sayesinde spora kazandırılan 12 yaşındaki güreşçi Emrullah Yabaş (sağda), elde ettiği başarılar sayesinde giymeye hak kazandığı milli takım formasıyla yeni şampiyonluklar hedefliyor.
Van'da Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Polis Gücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği sayesinde spora kazandırılan 12 yaşındaki güreşçi Emrullah Yabaş (sağda), elde ettiği başarılar sayesinde giymeye hak kazandığı milli takım formasıyla yeni şampiyonluklar hedefliyor.