
2023 e-Devlet Kırtasiye Yardım Başvurusu!
Okulların açılmasına sayılı günler kala anne ve babalar çocuklarının eğitim masrafları için verilen yardımları araştırıyor. Bu kapsamda, kırtasiye yardımı ön plana çıkıyor. Peki, kırtasiye yardım başvurusu nasıl yapılır? Ne zaman ödenecek? Kırtasiye yardımı kaç TL? İşte detaylar...
Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Kırtasiye yardımı, eğitim ve öğretim yardımı ödemeleri adı altında senede bir kere olmak üzere YÖK ve MEB sistemlerinden eğitim durumu ve düzeyi belgelenen hak sahiplerine toplu olarak ödeniyor. Kırtasiye yardımı müracaatı yapmak için şartları sağlayanların herhangi bir kuruma giderek bizzat müracaat etmesine gerek kalmıyor. Kırtasiye yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, müracaat işlemlerini e-Devlet sisteminden "Eğitim Öğretim Yardımı Talebi" sayfasından yapabiliyor. E-Devlet şifresi ile belirtilen sayfadan müracaatları yapmak mümkün.
Kırtasiye Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?
Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin üçte birin altında olan kişiler dar gelirli olarak kabul edilirken, dar gelirli ve mali zorluk yaşayanlar Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturmasının ardından bu ödemeleri alabiliyor. Afet ve felaket gibi olaylara maruz kalan kişilerin çocukları da bu yardımları alabilirler. Aynı şekilde, koruyucu ailelere giden çocukları için de ödenen bu yardım yalnızca Türk vatandaşı olanların alabilecekleri bir yardım türü olarak biliniyor.
Kırtasiye Yardımı Ne Zaman Ödenecek?
Kırtasiye yardımı, 1 Eylül - 31 Aralık tarihlerinde hak sahiplerine toplu bir şekilde ödeniyor.
Kırtasiye Yardımı Miktarı Ne Kadar?
Kırtasiye yardımının bu eğitim ve öğretim döneminde ne kadar olacağı henüz belli olmadı. Fakat 2022’de 1.300 TL olan destek ödemelerinin 2023’te 1.400 TL olarak yatırılması öngörülüyor.
Kırtasiye Yardımı İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
- Çocuğa ait T.C. kimlik veya nüfus cüzdanı
- Öğrenci velisine ait T.C. kimlik veya nüfus cüzdanı
- Çocuğun hâlihazırda öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi
- Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna yönelik SGK'dan alınan belge
- Ailenin ikametgâh adresi ve bunun yanı sıra, aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği
- Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi
- Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi
- Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi
- Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi