
Tekirdağ'da Uçurtma Festivali Coşkusu
Tekirdağ'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Trakya Uçurtma Festivali, renkli görüntülere ve neşeli anlara sahne oldu. Etkinlik, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye İş Kadınları Derneği, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Çocukların Uçurtma Heyecanı
Festival çerçevesinde, çocuklar uçurtma sanatçılarıyla birlikte atölyelerde kendi uçurtmalarını yaptı. Ardından, bu özel uçurtmalar Hoşköy sahilinde gökyüzüyle buluşturuldu. Festivale, Türkiye'nin yanı sıra uluslararası sanatçılar da katılım sağladı; Almanya, İtalya, Hollanda, Danimarka ve Çin'den gelen sanatçılar, yaptığı uçurtmaları uçurarak etkinliğe renk kattı.
Yetkililerden Açıklamalar
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arzu Çebi Topçu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hoşköy sahilinin bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Topçu, "Çocuklar kendi yaptıkları uçurtmaları gökyüzüyle buluşturdu" ifadeleriyle, festivalin önemine vurgu yaptı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük ise festivalde birçok güzel uçurtmanın gökyüzüyle buluştuğunu belirterek, çocukların anılarında önemli bir yer edinmelerine katkı sağlandığını ifade etti. "Bugün sadece neşeli bir gün geçirmeyeceğiz, çocuklarımızın zihinlerinde ileride onların kendi çocuklarını sağlıklı bir şekilde yetiştirecek hatıralar bırakacağız" şeklinde konuştu.
Uçurtma Ustalarının Keyfi
Uçurtma ustası Zahit Mungan da etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Bu tür organizasyonlar, çocuklarımız için çok kıymetli" diyerek, uluslararası katılımcılarla birlikte etkinlikte yer almanın mutluluğunu paylaştı.
Festival, yarın düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sona erecek.
Tekirdağ'da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye İş Kadınları Derneği, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "3. Trakya Uçurtma Festivali" başladı. Çocuklar ve uçurtma sanatçıları, yaptıkları uçurtmaları Hoşköy sahilinde gökyüzüyle buluşturdu.
Tekirdağ'da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye İş Kadınları Derneği, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "3. Trakya Uçurtma Festivali" başladı. Çocuklar ve uçurtma sanatçıları, yaptıkları uçurtmaları Hoşköy sahilinde gökyüzüyle buluşturdu.