
4. Kazan Küresel Gençlik Zirvesi'nde Eğitim ve Teknoloji Konuşuldu
Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen 4. Kazan Küresel Gençlik Zirvesi kapsamında, "Yeni medya ve yapay zeka geleneksel eğitim kurumlarının yerini alacak mı? Dijitalleşme çağında nasıl ayakta kalınır?" başlıklı önemli bir oturum yapıldı.
Oturumda Yapay Zeka ve Eğitim Üzerine Değerlendirmeler
Özbekistan'dan Ziyo Forum Bilimsel ve Eğitimsel Kalkınma Uluslararası Fonu Basın Sözcüsü Sirojiddin Bozarov, oturumda yapay zekanın doğru kullanımıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bozarov, "Yapay zeka doğru yönde, doğru yerde kullanılmalı" ifadesiyle teknoloji ve eğitim ilişkisini vurguladı.
Geleceğin Eğitim Yaklaşımları
Bu oturumda, katılımcılar dijitalleşme çağında eğitim sistemlerinin geleceği, yeni medya araçlarının eğitim üzerindeki etkileri ve yapay zekanın nasıl entegre edilebileceği konularında görüş alışverişinde bulundu.
Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 4. Kazan Küresel Gençlik Zirvesi kapsamında "Yeni medya ve yapay zeka geleneksel eğitim kurumlarının yerini alacak mı? Dijitalleşme çağında nasıl ayakta kalınır?" başlıklı bir oturum düzenlendi.