
AFAD'dan Balıkesir Depremi Açıklaması
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), önemli bilgiler paylaştı.
Depremin Hissedildiği İller
AFAD, depremin Manisa, İzmir, Uşak ve Bursa illerinde güçlü bir şekilde hissedildiğini belirtti. Ayrıca, depremin ardından büyüklüğü 3'ün üzerinde toplam 7 artçı sarsıntı meydana geldiği bilgisi verildi.
Arama Kurtarma Çalışmaları
Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak, Bursa, Sakarya, Kütahya, Bilecik, Manisa ve Kocaeli AFAD İl Müdürlükleri, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel ve araç gönderdi. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saat 19.53'te meydana gelen depremin ardından saha taramalarının sürdüğünü açıkladı.
Türkiye Afet Müdahale Planı Devrede
AFAD, Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) devreye alındığını duyurarak, afet gruplarının temsilcilerinin AFAD Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde toplanacağını belirtti. Etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi ve gelişmelerin takip edildiği vurgulandı.
AFAD, saat 19.53'te merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem İzmir'de de hissedildi.
AFAD, saat 19.53'te merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem İzmir'de de hissedildi.