
AB Komisyonu, Netanyahu'nun Konuşmasına Cevap Vermedi
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşma üzerine herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.
Brüksel'de Basın Toplantısı
Brüksel'deki günlük basın toplantısında gazeteciler, Netanyahu'nun konuşmasının tartışmalara neden olduğunu hatırlatarak, AB'nin bu konudaki tutumunu sordu.
AB Komisyonu sözcüsü Nabila Massrali, "Bildiğiniz gibi konuşmalar ya da genel olarak politikacıların yorumları hakkında yorum yapmıyoruz." şeklinde yanıt verdi.
Massrali, Orta Doğu'daki durum hakkında AB'nin tutumunun "çok net" olduğunu da sözlerine ekledi.
İkinci Sözcü de Aynı İfadeleri Tekrarladı
Farklı bir gazetecinin sorusu üzerine, başka bir sözcü Ariana Podesta da benzer ifadeleri dile getirerek, "Konuşma hakkında yorum yapmayacağız. Bu nedenle sorunuzla ilgili de bir açıklamamız yok." açıklamasında bulundu.
Eleştiriler ve Tepkiler
Başkan Ursula von der Leyen önderliğindeki AB Komisyonu, Gazze'deki durumla ilgili olarak İsrail'in tarafını tutmakla eleştirilmektedir. Netanyahu, konuşmasında Gazze’deki sivil can kayıplarının düşük olduğu ve burada açlık yaşanmadığı yönünde ifadeler kullanarak dikkat çekti. Netanyahu'nun konuşması, birçok kez ayakta alkışlandı.