
Ossowski'den Diplomasi Vurgusu
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, gerilimin yükseltilmemesi ve sorunların diplomasiyle çözülmesi çağrısında bulundu.
Şanlıurfa Ziyareti
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Ossowski, burada Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ı ziyaret etti.
Medya ile Paylaştığı Görüşler
Ziyaret sırasında gazetecilerin İsrail'in İran'a yönelik saldırıları hakkında yönelttiği soruya Ossowski, şu şekilde yanıt verdi:
"Bu bölgede gerilimin artırılması ateşle oynamaktır. İsrail'i gerilimi tırmandırmamaya ve bölgedeki ülkelerle her ne meselesi varsa bunu diplomatik yollarla çözmeye çağırıyoruz. Askeri yollarla gerilimin artırılması, tırmandırılması hiçbir zaman çözüm yolu olamaz."
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bulunduğu Şanlıurfa'da, İsrail'i gerilimi tırmandırmamaya ve bölgedeki ülkelerle her ne meselesi varsa bunu diplomatik yollarla çözmeye çağırdı.