Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Başkanı Joe Biden'ın Konuşması Filistin Destekçisi Protestocu Tarafından Kesildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı bir programda Filistin destekçisi bir protestocunun bağırmasıyla konuşması kesildi. Biden, konuşmasında Yahudi Soykırımı'ndan bu yana yapılan en kötü katliamı gördüklerini belirtti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi.

Yayın Tarihi: 15.10.2023 15:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD Başkanı Joe Biden'ın Konuşması Filistin Destekçisi Protestocu Tarafından Kesildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın Katıldığı Programda Filistin Destekçisi Protestocu Tarafından Konuşması Kesildi

ABD Başkanı Joe Biden, katıldığı bir programda yaptığı konuşma sırasında Filistin destekçisi bir protestocunun bağırmasıyla kesildi. Protestocu, "Gazze'nin yaşamasına izin verin" ve "ateşkes hemen şimdi" şeklinde sloganlar attı. Biden, bağırılan kişiyi duyamadığını belirterek konuşmasına devam etti.

Biden: "Yahudi Soykırımı'ndan Bu Yana En Kötü Katliamı Gördük"

Biden konuşmasında, "Bir hafta önce, Yahudi Soykırımı'ndan bu yana Yahudi halkına yapılan en kötü katliamda, nefretin başka bir şekilde açığa çıktığını gördük" dedi. Ayrıca, İsrail'de hayatını kaybedenlerin yanı sıra Hamas tarafından kaçırılan ve rehin tutulanların da olduğunu belirtti.

Gazze ve Batı Şeria'da Ölü ve Yaralılar

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2 bin 329 Filistinlinin öldüğü, 9 bin 42 kişinin yaralandığı açıklandı. Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 55 Filistinli öldü, yaklaşık 619 kişi yaralandı. Gazze'de ayrıca 9 gazeteci hayatını kaybetti.