Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsünün Gerçek Kimliği Ortaya Çıktı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde'nin gerçek kimliğini bulduklarını iddia etti. İsrail ordusunun Arapça sözcüsü Avichay Adraee, Ebu Ubeyde'nin gerçek isminin 'Hudhayfah Kahlot' olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 18:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsünün Gerçek Kimliği Ortaya Çıktı

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde'nin gerçek kimliğini bulduklarını iddia etti.

İsrail ordusunun Arapça sözcüsü Avichay Adraee, Ebu Ubeyde'nin gerçek isminin 'Hudhayfah Kahlot' olduğunu belirtti. Bir fotoğrafın da yer aldığı Adraee'nin açıklamasında, 'Hudhayfah Kahlot, ifşa oldun. Maske ve kefiyenin sana faydası olmayacak' ifadeleri kullanıldı.

İsrail medyası, 2014 yılında 'Huzeyfe Samir Abdullah el Kehlut' adıyla Ebu Ubeyde'ye ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafı yayınlamıştı. Ancak fotoğrafın ve verilen ismin doğruluğu, İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından reddedilmişti.

İzzeddin el Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif kimdir?

İzzeddin El Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif, Hamas'ın askeri kanadının en üst düzey komutanı olarak bilinir. İsrail'e karşı gerçekleştirilen saldırılar ve intihar saldırılarından sorumlu olan Deif, İsrail tarafından hedef alınan bir isimdir.