Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin İsrail Ziyareti Reddedildi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kentleri, 10 gündür yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İsrail'e destek verdiğini ifade etti ancak İsrail yönetimi Zelenski'nin ziyaret talebini kabul etmedi. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise İsrail'i ziyaret ederek Başbakan Netanyahu ile görüşmek istedi.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 18:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin İsrail Ziyareti Reddedildi

İsrail Ordusu'nun Gazze'ye Yönelik Saldırıları Sürüyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kentleri, 10 gündür yoğun şekilde bombalamayı sürdürüyor. Bölgedeki çatışmalar devam ederken dünyadaki birçok ülke farklı şekilde pozisyon aldı. Kimileri İran gibi Hamas tarafını tutarken kimileri de ABD gibi Tel-Aviv'den yana tavır takındı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin İsrail Ziyareti Reddedildi

Uzun bir süredir Rusya ile savaşta olan Ukrayna ise İsrail'e destek verdiğini ifade etti. Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısını kınayan ve uluslararası destek çağrısında bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Tel Aviv yönetimine desteğini daha açık bir şekilde ifade etmek için ülkeye bir ziyaret gerçekleştirmek istedi. Ancak Ukrayna liderinin bu talebi İsrail yönetimi tarafından kabul görmedi ve kibarca geri çevirdiler.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'e Ziyaret Gerçekleştirdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Orta Doğu'na turuna çıktı. Önce İsrail'i ziyaret eden Blinken, sonrasında İsrail'in çevresindeki ülkelerde temaslarda bulundu. Blinken ile İsrail'e gitme girişiminden sonuç alamadı Blinken, yeniden İsrail'e dönerek Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmek için harekete geçti. Blinken'ın ziyaretindeki Zelensky ayrıntısı göze çarptı.