Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'de Filistin'e destek veren öğrenciler gözaltına alındı

ABD üniversitelerinde Filistin'e destek gösterileri sırasında yaşanan olaylar polis müdahalesiyle tırmandı. Protestocuların Filistin'e dayanışma eylemleri sırasında polis binaya giriş yaparak onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 13:44
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 17:33

ABD'de Filistin'e destek veren öğrenciler gözaltına alındı

Gözaltına alınan protestocuların sayısı henüz net olarak belirlenmedi, ancak olayların tansiyonu yüksek seyrettiği bildirildi. New York'un ünlü Columbia Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterileri sırasında polis müdahalesi yaşandı. Columbia Üniversitesi'nin tarihi Hamilton Hall binasında devam eden protestolar sırasında New York Polis Teşkilatı özel birimleri olaya müdahale etti ve protestocuları gözaltına aldı.

Polis müdahalesi nedeniyle bazı gösterilerde gerilim yaşanıyor. Konuyla ilgili üniversite yönetimlerinden ve güvenlik birimlerinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olaylarla ilgili gelişmelerin takip edildiği ve detayların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

ABD'de Filistin'e destek veren öğrenciler gözaltına alındı

Gazze Dayanışma Kampı Polis Müdahalesiyle Dağıtıldı

Columbia Üniversitesi'nin Morningside Heights Kampüsü'nde Gazze Dayanışma Kampı polis müdahalesiyle dağıtıldı. Öğrencilerin bir süre önce kurduğu kamp New York Polis Teşkilatı ekipleri tarafından büyük kamyonlar ve özel rampalarla çevrildi. Kamp alanına giren polis ekipleri Hamilton Hall binasına yaptıkları müdahale ile dikkatleri üzerine çekti. Amsterdam Caddesi'ndeki binanın önünde toplanan halk polis müdahalesini protesto etti.

Polis Hamilton Hall binasına pencereden girerek barikatları kaldırdı ve içeride bulunan öğrencileri sert bir şekilde dışarı çıkararak gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenci sayısı hakkında resmi bir açıklama yapılmazken polisin kampüs alanındaki Gazze Dayanışma Kampı çadırlarını da kaldırdığı bildirildi.