Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, Hamas'a Yaptırım Uyguladı

ABD, Hamas'ın gizli yatırım portföyüyle bağlantılı kişilere ve örgütün lider kadrosunun iki üst düzey üyesine yaptırım uyguladı. Yaptırım uygulanan kişiler arasında Türkiye, Cezayir, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkelerdeki şirketlerde yatırım portföyü yöneten altı kişi bulunuyor. ABD Hazine Bakanlığı, Hamas'ın faaliyetlerini gizlemek için paravan şirketler kullandığını ve üst düzey Hamas yetkililerinin toplanan fon ile lüks bir hayat yaşadığını belirtti. Hamas teröristlerinin, İsrail halkını terörize etmek ve zulüm yapmak için para toplama ve kullanma yeteneğini engellemek amacıyla ABD'nin yaptırımlarına devam edileceği açıklandı. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda ise ABD, kilit bir komutanın da bulunduğu 10 Hamas üyesine yaptırım uygulanacağını duyurdu. Yeni yaptırımların Gazze'de ve Sudan, Türkiye, Cezayir ve Katar dahil olmak üzere başka yerlerde bulunan kişileri hedef aldığı belirtildi. Türkiye'den ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptırımların insanlık vicdanın

Yayın Tarihi: 18.10.2023 21:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD, Hamas'a Yaptırım Uyguladı

ABD, Hamas'ın Gizli Yatırım Portföyüyle Bağlantılı Kişilere Yaptırım Uyguladı

ABD, Hamas'ın gizli yatırım portföyüyle bağlantılı çok sayıda kişiye ve örgütün lider kadrosunun iki üst düzey üyesine yaptırım uyguladı. Yaptırım uygulanan kişilerden altısı, Türkiye, Cezayir, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkelerdeki şirketlerde yüz milyonlarca dolar değerinde yatırım portföyü yönetmekle suçlanıyor.

ABD Hazine Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, örgütün faaliyetlerini gizlemek için paravan şirketler kullandığını ve üst düzey Hamas yetkililerinin toplanan fon ile lüks bir hayat yaşadıklarını belirtti. Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, ABD, İsrailli sivillere yönelik acımasız ve vicdansız katliamın ardından Hamas'ın finansörlerini hedef almak için hızlı ve kararlı bir eyleme geçiyor. Hamas teröristlerinin, İsrail halkını terörize etmek ve zulüm yapmak için para toplama ve kullanma yeteneğini engellemek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz.

İsrail ve Hamas Arasındaki Çatışmalarda ABD Yaptırım Kararı Aldı

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken ABD Hazine Bakanlığı, aralarında kilit bir komutanın da bulunduğu 10 Hamas üyesine yaptırım uygulanacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yeni yaptırımların Gazze'de ve Sudan, Türkiye, Cezayir ve Katar dahil olmak üzere başka yerlerde bulunan kişileri hedef aldığı belirtildi.

ÖMER ÇELİK: YAPTIRIMLA İNSANLIK VİCDANI SUSMAZ

Ömer Çelik, yaptırımların hangi çerçevede ortaya çıktığını bilmediğini belirtti. Ancak, barış mesajı vermesi gerekenlerin savaş mesajları vermesinin, tehditlerde bulunmasının ve saldırılara yol açmasının toplumları zehirlediğini ifade etti. Ayrıca, Filistinle dayanışma yapmak isteyenlerin sesini susturmanın, baskı uygulamanın ve meydanlarda buluşmaları engellemenin insanlık vicdanını susturmayacağını vurguladı.

İSRAİL'İN KATLİAM BOMBASI: MK-84

İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği katliamda kullanılan MK-84 bombası dünya tarafından skandal olarak izlendi. İlgili haberin detayları için A Haber uygulamasını indirebilirsiniz.