Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Özel Harekat Komandoları İsrail'e Destek İçin Gönderildi

Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarmak için kara harekatına başlayan İsrail'e destek için ABD, onlarca özel harekat komandosu yolladı. The New York Times, komandoların; FBI, Dışişleri Bakanlığı ve ABD'nin diğer esir kurtarma uzmanlarıyla birlikte bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdığını yazdı.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 11:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD Özel Harekat Komandoları İsrail'e Destek İçin Gönderildi

Hamas'ın elindeki rehineleri kurtarma bahanesiyle Gazze'ye kara harekatına başlayan İsrail'e destek için ABD, onlarca özel harekat komandosu yolladı.

The New York Times, komandoların; FBI, Dışişleri Bakanlığı ve ABD'nin diğer esir kurtarma uzmanlarıyla birlikte bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdığını yazdı.

Pentagon'un özel operasyonlarından sorumlu en üst düzey yetkilisi Christopher Maier yaptığı açıklamada, İsrail'deki Amerikan komandolarının Hamas'ın 7 Ekim'deki sürpriz sınır ötesi saldırıları sırasında ele geçirilen 200'den fazla rehinenin yerinin tespit edilmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Maier Washington'da düzenlenen bir özel operasyonlar konferansında yaptığı konuşmada "İsraillilere bir dizi konuda aktif olarak yardım ediyoruz" dedi.

Onlarca ABD komandosu savaş bölgesinde bulunuyor. Diğer ülkeler de olası bir kurtarma operasyonuna yardımcı olmak için kendi özel birliklerini İsrail'e yaklaştırdı.