Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Temsilciler Meclisi'nin Yeni Başkanı Mike Johnson Oldu

ABD Temsilciler Meclisi'nin yeni başkanı, Louisiana Milletvekili Mike Johnson oldu. Johnson, yaptığı konuşmada ülkede işleri yeniden yoluna koyacaklarını belirtti. ABD Başkanı Joe Biden ise, yeni Meclis Başkanı ile iyi niyet çerçevesinde çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 07:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD Temsilciler Meclisi'nin Yeni Başkanı Mike Johnson Oldu

ABD Temsilciler Meclisi'nin Yeni Başkanı Mike Johnson Oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin görevden alınmasının ardından, Temsilciler Meclisi'nin yeni başkanı belli oldu. Başkanın seçilebilmesi için adaylardan birinin 217 oya ulaşması gereken mecliste yapılan dördüncü oylamada, Cumhuriyetçilerin adayı Louisiana Milletvekili Mike Johnson 220 oy ile yarışı kazanan isim oldu. Demokrat Hakeem Jeffries ise 209 oy aldı.

Yemin ederek görevine başlamadan önce yaptığı konuşmada, Johnson, 'Halkın meclisi işine geri döndü' ifadelerini kullandı ve ülkede işleri yeniden yoluna koyacaklarını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ise, yeni Meclis Başkanı kim olursa olsun Amerikan halkı adına onunla iyi niyet çerçevesinde çalışmaya çaba göstereceğini belirtti. Biden, mümkün olan her alanda ortak bir zemin bulmak için karşılıklı çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Matt Gaetz'in McCarthy'ye karşı çıkması nedeniyle McCarthy'nin görevden alındığı belirtiliyor. McCarthy, Gaetz ve grubunu ikna etmek için tavizler vermek zorunda kalmıştı. McCarthy'nin kendi partisinden üyelerin oylarıyla koltuğunu kaybetmesi ABD tarihinde bir ilk olarak kaydedildi.