Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Vatandaşı Gazze'de Mahsur Kalan Kadın Biden Hükümetine Dava Açtı

Gazze'yi ziyaret eden Filistin asıllı ABD vatandaşı bir kadın, İsrail bombardımanı altında mahsur kaldığı için Biden hükümetine dava açtı. Dava, müvekkilinin ve diğer mahsur kalan Amerikan vatandaşlarının tahliye edilmesini talep etmek amacıyla açıldı.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 22:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD Vatandaşı Gazze'de Mahsur Kalan Kadın Biden Hükümetine Dava Açtı

Gazze'yi ziyaret ettiği sırada İsrail bombardımanı altında mahsur kalan ABD vatandaşı Filistin kökenli 81 yaşındaki kadın, savaş bölgesinden tahliye işlemini gerçekleştirmediği gerekçesiyle ABD'de Başkan Joe Biden hükümetine, avukatı aracılığıyla dava açtı.

San Francisco'daki Federal Mahkemesine açılan davanın ardından kadının avukatı Ghassan Shamieh, mahkeme binası önünde basın toplantısı düzenledi.

Shamieh, güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamadığı 81 yaşındaki müvekkilinin, Gazze'yi ziyaret ettiği sırada diğer yüzlerce Filistinli Amerikan vatandaşı gibi İsrail saldırıları altında mahsur kaldığını belirtti.

Davanın, ABD Dışişleri ve Savunma bakanlıklarına karşı, müvekkilini ve Gazze'de mahsur kalan tüm Amerikan vatandaşlarının eve geri getirilmesi amacıyla açıldığını kaydeden Shamieh, "ABD hükûmetinin, Gazze Şeridi'ndeki her bir Amerikan vatandaşını derhal ve güvenli bir şekilde tahliye etmesini talep etmek için buradayız." dedi.

Sayısız Filistinli Amerikan vatandaşının Gazze'den tahliye edilmediği için ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarının Beşinci Değişiklik kapsamındaki vatandaşların "eşit korunma hakkını" ihlal ettiklerini belirten Shamieh, davanın bu ihlali gündeme getirmek için açıldığını ifade etti.

Müşteki kadının torunu Sayed Bseiso da basın toplantısında, büyükannesinin İsrail saldırıları altında mahsur kaldığını ve sağlık durumunun da iyi olmadığını vurgulayarak ABD hükümetinin bu durumu göz ardı ettiğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, en az 79 Amerikalının tahliye edildiğini, ancak hala Gazze'de olduğu tahmin edilen yaklaşık 400 ABD vatandaşının ne zaman çıkarılacağının belirsiz olduğunu belirtmişti.