Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'nin İsrail'e Destek Verdiği Savaşta İHA'lar Kullanılıyor

ABD'nin, İsrail-Hamas savaşında İsrail'e destek verdiği ve insansız hava araçlarını kullanarak Gazze üzerinde uçuş yaptığı ortaya çıktı. İsrail ordusu kayıplar verirken, ABD'nin desteği tansiyonu daha da artırıyor.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 14:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

ABD'nin İsrail'e Destek Verdiği Savaşta İHA'lar Kullanılıyor

Üçüncü Haftasına Giren İsrail-Hamas Savaşında ABD'nin İsrail'e Destek Verdiği Ortaya Çıktı

İsrail-Hamas arasındaki savaşın üçüncü haftasına girilirken, İsrail ordusu Gazze'yi tamamen kuşatarak stratejik noktaları ele geçirdi. ABD ise İsrail'e ekonomik yardımların yanı sıra iki büyük uçak gemisi ve asker gönderdi. ABD'nin insansız hava araçları da Gazze üzerinde uçuş yapıyor ve rehine kurtarma çabalarına yardımcı oluyor. Bu uçuşların İsrail'in operasyonlarına destek amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

İsrail Ordusunun Kayıpları Artıyor

İsrail ordusu Gazze'nin karadan işgalinde verdiği kayıplar artıyor. Şu ana kadar 23 İsrail askeri öldürüldü. Gazze'de ise binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve binlercesi de yaralandı.

ABD'nin İHA'ları Gazze Semalarında Uçuyor

ABD'ye ait insansız hava araçları Gazze üzerinde uçuyor. Bu durum, ABD'nin savaşa daha fazla müdahil olduğunu gösteriyor. İHA'lar, rehine tespiti ve yaşam belirtilerinin tespiti için kullanılıyor. İsrail ordusuyla bilgi paylaşımı da gerçekleştiriliyor.

ABD'nin İsrail'e Destek Verdiği Savaşta İHA'lar Kullanılıyor

ABD, İsrail'e 7 Ekim'den bu yana destek veriyor. Savaş gemileri ve savaş uçakları gönderen ABD, ayrıca insansız hava araçlarıyla da Gazze üzerinde uçuş yapıyor. Bu durum, ABD'nin İsrail'e askeri yardım sağladığını gösteriyor.