
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Açıklamalar
Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in bakanlıklarına yönelttiği yazılı soru önergesiyle ilgili olarak, bu önergeye verdiği yanıtları Meclis Başkanlığına göndereceklerini açıkladı.
CHP'nin Soru Önergesi ve Soruşturmalara Yorumlar
Tunç, CHP Genel Başkanı'nın sunduğu 7 maddelik önergenin birbirleriyle bağlantılı olduğunu belirterek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmalar hakkında konuştu. Tunç, Özel’in, yürüyen soruşturmalarla ilgili önyargılı yorumlarda bulunduğunu ve bunu siyasi bir mesele olarak gösterme çabası güttüğünü ifade etti.
Bakan, "Yargı süreçleri devam ediyor, bu soruşturmanın yasal bir dayanağı var. Suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirtmek gerekiyor" dedi. İstanbul'daki çeşitli belediyelerde söz konusu olan bazı usulsüzlük iddialarının da dikkatlice incelendiği ifade edildi.
Yargının Bağımsızlığı Vurgusu
Tunç, ceza mahkemelerinin kararlarını eleştirebileceğimizi ancak tehdide varan veya hakaret içeren söylemlerin yersiz olduğunu vurguladı. Herkesin yargı sürecine saygı duyması gerektiğini belirten Tunç, "Hep beraber soruşturmanın neticesini beklemek durumundayız" dedi.
Yargı Sisteminde Reform Çalışmaları
11. Yargı Paketi'nde çocuk yargılamaları ve bilişim suçlarının önlenmesi ile ilgili düzenlemelerin olacağını belirten Tunç, suçların önlenmesi için önleyici tedbirlerin alınmasının önemini vurguladı. Ailelerin ve devletin çocukları koruma görevini üstlenmesi gerektiğini söyleyen Bakan, "Çocuk yargılamalarıyla ilgili alternatifli taslak çalışmalarımız var, bunları milletvekillerinin huzuruna getireceğiz" açıklamasında bulundu.
Sonuç
Tunç, geçen sürecin yargı sistemindeki gelişmelere yönelik önemli bir aşama olduğunu belirterek, yolsuzluk ve hukuksuzluklara karşı hesap sorma sorumluluğunun tüm yurttaşlar için geçerli olduğunu ifade etti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başkent Millet Bahçesi'nde katıldığı İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.