Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adana Lezzet Festivali İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali için Merkez Park'taki hazırlıkları inceledi.

Yayın Tarihi: 01.10.2025 12:15
Güncelleme Tarihi: 01.10.2025 12:15

Adana Lezzet Festivali İçin Hazırlıklar Devam Ediyor

Adana Lezzet Festivali İçin Hazırlıklar Sürüyor

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin yapılacağı alanda önemli incelemelerde bulundu. Festival, 10-12 Ekim tarihleri arasında Merkez Park’ta gerçekleştirilecek.

İncelemeler ve Hazırlık Süreci

Vali Köşger, bölgedeki hazırlıkların takvime uygun olarak ilerlediğini belirtti. AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'nın UNESCO'nun gastronomi alanındaki "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilmesi için 30 Ekim'de Semerkand'da yapılacak toplantıda sonuçların açıklanacağını hatırlattı. Köşger, bu sürecin, kentin "Gastronomi Şehri" unvanını almasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Gerçekleştirilecek Festivalin Önemi

Köşger, Adana lezzetlerinin en iyi şekilde temsil edileceği bir festival için tüm hazırlıkların dikkatle yürütüldüğünü vurguladı. Düzenlenecek festivalde,:
- Merkez Park, Türkiye'deki en büyük tek parça yeşil alanlardan biri olarak seçildi.
- Giriş-çıkış ile hijyen şartlarının sürekli izleneceği belirtildi.
- Mümkün olan en uygun fiyatlarla kaliteli ve lezzetli Adana lezzetlerinin sunulacağı sözünü verdi.

Köşger, "Çok güzel bir festival olacak; tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz." diyerek katılımcılara davet yaptı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin düzenleneceği alanda...

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin düzenleneceği alanda incelemelerde bulundu. Vali Köşger, 10-12 Ekim'de Merkez Park'ta yapılacak festival öncesi, alanda devam eden hazırlık çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin düzenleneceği alanda...