Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adidas İsrail'e Destek Veriyor mu? İsrail Malı mı?

Adidas, Almanya'nın köklü spor giyim markalarından biridir. 2018 yılında Adidas, yasadışı İsrail yerleşimlerindeki (işgal altındaki topraklar) futbol takımlarının sponsorluğundan çekildiğini açıklamıştır. Türkiye'de bazı İsrail markalı ürünler ise Milka, Orkid, Jacobs, Gliss, Hummel ve Lumberjack'tir.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 02:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Adidas İsrail'e Destek Veriyor mu? İsrail Malı mı?

Adidas İsrail'e Destek Veriyor mu? İsrail Malı mı?

Adidas, Almanya'nın köklü spor giyim markalarından biridir. Adolf Dassler tarafından kurulan şirket, sporcular ve spor meraklıları için ayakkabılar, giyim ve aksesuarlar üretir. 2018 yılında Adidas, yasadışı İsrail yerleşimlerindeki (işgal altındaki topraklar) futbol takımlarının sponsorluğundan çekildiğini açıklamıştır. Bu karar, Filistinli kulüplerin Adidas'a yönelik bir boykot çağrısının sonucu olarak alınmıştır. Ayrıca, Adidas Kudüs Maratonu'nun sponsorluğundan da vazgeçti. Bu olaylar, Adidas İslam dünyasında Filistin konusundaki hassasiyeti nedeniyle ilgi ve sempati toplamasına vesile olmuştur.

İsrail Malı Olan Markalar

Türkiye'deki bazı İsrail markalı ürünler şunlardır:

  • Milka
  • Orkid
  • Jacobs
  • Gliss
  • Hummel
  • Lumberjack

Milka, İsviçre kökenli bir çikolata markasıdır ve Kraft Foods şirketine bağlıdır. Orkid, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir hijyen markasıdır ve Procter & Gamble tarafından sahiplenilmektedir. Jacobs, Almanya kökenli bir kahve markasıdır ve Jacobs Douwe Egberts tarafından pazarlanmaktadır. Gliss, saç bakımı ürünleri markası olup Henkel'e aittir. Hummel, Danimarka merkezli bir spor giyim markasıdır. Lumberjack ise İtalya merkezli bir markadır ve FLO Mağazacılık tarafından satın alınmıştır.