Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Pendik Belediyesi 100 Bin Termos İhalesi Düzenledi

AKP’li Pendik Belediyesi, ilçenin çeşitli yerlerinde hediye olarak dağıtılmak üzere, 100 bin termos alımı için ihale düzenledi. Paslanmaz çelikten imal edilecek olan termoslar 3 ay içinde Belediyeye teslim edilecek. Termosların Belediyeye maliyeti 15,5 milyon TL. Belediye seçimlerine 5 ay gibi kısa bir süre kala Pendik Belediyesi “hediyelik eşya” atağına kalktı.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 20:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Pendik Belediyesi 100 Bin Termos İhalesi Düzenledi

AKP’li Pendik Belediyesi, ilçenin çeşitli yerlerinde hediye olarak dağıtılmak üzere, 100 bin termos alımı için ihale düzenledi.

Paslanmaz çelikten imal edilecek olan termoslar 3 ay içinde Belediyeye teslim edilecek. Termosların Belediyeye maliyeti 15,5 milyon TL.

Belediye seçimlerine 5 ay gibi kısa bir süre kala Pendik Belediyesi “hediyelik eşya” atağına kalktı. Belediyenin “Hediyelik Eşya Alımı” adı altında açtığı ihalenin sözleşmesi imzalandı. Hediye olarak dağıtılacak 100 bin termos alımını kapsayan ihaleyi, His Promosyon Ürünleri İthalat İhracat Tic. San. Ltd. Şirketi 15 milyon 500 bin TL’ye üstlendi. İhale şartnamesine göre 100 bir termos Belediyeye 3 ay içinde teslim edilecek.

İlçe sınırları içerisinde muhtelif yerlerde hediye olarak dağıtılacak olan termoslar iç ve dış kısmı paslanmaz çelikten olacak. Yarım litrelik termosların üzerinde sıcaklığı gösterecek derece bulunacak. Siyah renkte tek tip olarak sipariş edilen termoslar 4-8 saat arası sıcak-soğuk tutma özelliğine sahip olacak.

His Promosyon firması, 2023 yılına kadar bir çok AKP’li belediyeden ihale almış olmasına karşın, aldığı ihalelerin bedeli 300-600 bin TL’yi geçmemişti. Bu yıl Beykoz Belediyesi’nden 3 milyon 924 bin 150 TL’lik ihale alan firma, Pendik Belediyesi’nden aldığı 15,5 milyon TL’lik ihale ile rekor kırdı.

Firmayı 2014 yılında kuran Muhammed Kurt, sosyal medya hesaplarından AKP’lilerin mesajlarını paylaşmakla dikkat çekiyor. Adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen eski Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mesajlarını da paylaşan Kurt, AKP sevgisini açıkça gösterirken, muhalefet partilerine karşı olan tavrını da ortaya koyuyor.

Özellikle ekonomik krizin vatandaşların gündeminde olduğu, kamuda tasarruf tedbirlerinin tartışıldığı bir dönemde, bu tür harcamalar kamuoyunun dikkatini çekiyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarına tasarruf yapılması yönünde bir genelge göndermiş ve tasarruf tedbirlerinin hayata geçirilmesini istemişti. Genelge, tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesini ve tasarruf takibinin sıkı bir şekilde yapılmasını öngörüyordu. Ancak bu genelge, bazı kamu kurumları tarafından ciddi bir şekilde dikkate alınmamış gibi görünüyor. Pendik Belediyesi, 25 Eylül 2023 tarihinde, vatandaşlara hediye edilmek üzere 100 bin adet termos almak üzere bir ihale düzenledi. Belediye, ihaleyi kazanacak olan firmanın yaklaşık maliyetini 19 milyon lira olarak belirledi. İhaleyi, 15 milyon 500 bin liralık en düşük ve tek geçerli teklifi veren His Promosyon şirketi kazandı. Belediye ile bu şirket arasında 20 Ekim'de bir sözleşme imzalandı. Sözleşme gereği, 100 bin adet termos ürünü, 3 ay içinde belediyeye teslim edilecek.

BELEDİYE BAŞKANININ ADI YAZILDI

Teknik şartnamede yer alan maddelere göre yarım litrelik termosların paslanmaz logo baskıya uygun olması gerekiyor. Şartnamede yer alan görsellerde de termosların üzerinde Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in ismi yazılı. Şartnamede “Temin edilecek ürünler baskıya uygun olacaktır. İdarenin belirleyeceği amblem olacaktır. Ürünler tek tek ambalajlanmış şekilde teslim edilecektir” maddeleri yer aldı. Termosların sıcaklığı gösteren akıllı sisteme sahip olması da aranan şartlar arasında.

“SOSYAL YARDIM YERİNE TERMOS ALDILAR”

Pendik Belediyesi geçtiğimiz haziran ayında da ihale düzenleyerek 1 milyon 350 bin TL'ye termos alımı yapmıştı. Pendik Belediyesi Meclis Üyesi de olan İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, belediyenin seçim yaklaşırken yaptığı bu harcamalara tepki gösterdi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde 1.3 milyon liralık termos alımını gündeme getirdiğini anımsatan Balyalı “Eleştirilerim üzerine oturumda belediye başkanı Cin ‘Keşke daha fazla paramız olsaydı da alsaydık' demişti. Meğer 15 milyonluk termos ihalesini yapmış ama açıklamamış. Bu miktarla çok sayıda ihtiyaç sahibine sosyal yardım ve hizmet ulaştırabilecekken Pendik Belediyesi termos almayı tercih ediyor.  Vatandaşlarımızın içeceklerini soğuk ya da sıcak tutmasını sağlayan hizmet dışında alabileceği hizmetler için çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğiz” dedi.