Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aile Bakanlığından 5.098 TL Ödeme Listesi Yayınlandı

Aile Bakanlığı, e-devlet üzerinden T.C. kimlik numarasına göre 5.098 TL ödeme yapılacağı listesini yayınladı. Evde bakım maaşı ödemeleri yarından itibaren başlayacak ve 15-31 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 13:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aile Bakanlığından 5.098 TL Ödeme Listesi Yayınlandı

IBAN'a 5.098 TL Ödeme Yatacak! Ödemeyi Alan Kişi Siz de Olabilirsiniz!

Aile Bakanlığı, e-devlet üzerinden liste yayınladı. T.C. kimlik numarasına göre 5.098 TL ödeme yatırılacak. Listeye bakarak hemen ödeme alıp almayacağınızı kontrol edebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekim ayı sosyal yardım ödemeleri yarından itibaren başlıyor. Bakanlık e-devlet üzerinden yeni ödeme listesini yayınladı. Bu listede adı ve soyadı olan vatandaşlara yarın 5.098 TL ödeme yapılacak. Bu listeyi kontrol ederek ödeme alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunmuş olduğu sosyal yardım ve destek ödemeleri devam ediyor. Ekim ayı evde bakım maaşı ödeme tarihleri bakanlık tarafından sabah saatlerinde açıklandı. Aile Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre e-devlet üzerinden yayınlanan listede adı soyadı ve T.C. kimlik numarası olan vatandaşlara yarından itibaren 5.098 TL'lik maaş ödemesi yapılacak. Peki, evde bakım maaşı zamlı ödeme miktarı ne kadar? Kimler evde bakım maaşı alabilir? İşte tüm detaylar…

Ödemeler Yarından İtibaren Başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunmuş olduğu evde bakım maaşları yarından itibaren başlıyor. T.C. kimlik numarasının sonuna göre yapılacak olan ödemeler için Aile Bakanlığı e-devlet üzerinden liste yayınladı. T.C. kimlik numarası ve şifre ile birlikte e-devlet'e giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi bölümünden listeye bakabilirsiniz. Ekim ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi doğrultusunda yapılacak ödeme miktarı da kesinlikle kazandı. Bakanlık 5.098 TL için onay verdi.

Ödemeyi Kimler Alabilir?

Aile Bakanlığı tarafından sunulan en önemli yardımlardan bir tanesi de evde bakım maaşıdır. Evde bakıma muhtaç yaşlı, hasta veya engelli yakınına bakan ve hane içindeki kişi başına düşen geliri asgari ücretin üçte birinden az olan kişiler, bu ödemeden faydalanabiliyor. Bu bakım maaşından yararlanmak için bakıma muhtaç olan kişinin hastaneden alınmış bir sağlık raporunun bulunması gerekiyor. Bu şartlara uygun olanlar bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden diğer belgeleri de öğrendikten sonra PTT üzerinden maaş almaya başlayabiliyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Yapılacak?

Ekim ayı evde bakım maaşı ödemelerinin tarihi kesinlikle kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaştı ve Ekim ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15-31 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Hak sahibi olan vatandaşlara 5.098 TL ödeme PTT üzerinden veya Ziraat Bankası IBAN numaraları aracılığı ile yapılacak.