Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda Konuştu
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünya genelindeki rekabetin sadece üretimle değil, insan kaynağının kalitesi, aile yapısının sağlamlığı ve toplumsal bütünlükle sağlandığını ifade etti.
Bursa'nın Ekonomik Gücü
Bakan Göktaş, Bursa'nın Türkiye'nin üretim merkezi ve sanayinin kalbi olduğunu belirterek, bu kentin çeşitli sektörlerdeki üretim zinciri ile ülke ekonomisine önemli bir katlı sağladığını vurguladı.
Sosyal Politikalar ve Kadın Girişimciliği Destekleme
Göktaş, refahın sürdürülebilirliğinin güçlü ailelerden ve üretken bireylerden geçtiğini anlatarak, aile destek merkezleri ve sosyal dayanışma projeleri ile kadın kooperatiflerini güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kadınların istihdama katılımını sağlamaya yönelik olarak, engelli bireyler için korumalı iş yerlerine teşvikler verdiklerini ifade etti.
Aile Yılı ve İş Hayatında Kadınların Rolü
Aile Yılı kapsamında tüm politikalarının aileyi güçlendirmeyi hedeflediğini söyleyen Göktaş, kadınların iş hayatına katılımını kolaylaştıracak yeni modeller geliştirdiklerini de belirtti.
Sosyal Sorumluluk Projeleri
Bakan Göktaş, sosyal sorumluluğu uzun vadeli bir değer olarak benimsemek istediklerini ifade ederek, iş dünyasıyla iş birliği içinde kadın, yaşlı ve çocuk alanlarında çeşitli sosyal projelere imza attıklarını açıkladı.
Genç Nüfusun Korunması
Türkiye'nin genç ve dinamik nüfus yapısını korumanın stratejik önemine dikkat çeken Göktaş, aile yapısının sağlamlığının bu konuda kritik bir rol oynadığını vurguladı. Çocukların ve gençlerin geleceği için desteklerin artırılması gerektiğinin altını çizdi.
Toplantıya, Bursa Valisi Erol Ayyıldız ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da katıldı. Toplantı sonunda Bakan Göktaş'a hediye takdim edildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Ana Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen BTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda, konuşma yaptı.