Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aksa Tufanı Operasyonu ve Hamas Lideri Yahya Sinwar

Geçtiğimiz cumartesi günü sabahın erken saatlerinde başlayan Aksa Tufanı Operasyonu sonrası Ortadoğu resmen ateş çemberine dönmüş durumda. Hamas'ın saldırısı sonrası İsrail misillemede bulundu ve Gazze'yi hedef aldı. Aksa Tufanı'nın ardından gözler Hamas'ın iki numarasına çevrildi. Kara saldırısına hazırlanan İsrail’in 'devlet düşmanı' ilan ettiği Yahya Sinwar, IDF'nin arananlar listesinde ilk sıralarda. Sinwar, 1962'de doğmuş ve Han Yunus'ta büyümüştür. İsrail onu 'Han Yunus Kasabı' olarak anmaktadır. Sinwar'ın ailesi daha önce Aşkelon'da yaşamaktaydı ancak Aşkelon'un kaybedilmesi üzerine Gazze'ye taşındılar. Sinwar, toplamda yaklaşık 24 yılını hapiste geçirdi. Hamas'ın kurulmasının ardından örgütün içinde aktif görev aldı ve askeri kanadının saflarında hızla yükseldi. 2011 yılında gerçekleşen bir mahkum takası anlaşmasıyla serbest bırakıldı. İsrail, Sinwar'ı saldırıları planlayanlardan biri olarak görmektedir. İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü, Sinwar'ın işbirlikçi olduğunu iddia ede

Yayın Tarihi: 16.10.2023 14:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Aksa Tufanı Operasyonu ve Hamas Lideri Yahya Sinwar

Aksa Tufanı Operasyonu ve Hamas Lideri Yahya Sinwar

Geçtiğimiz cumartesi günü sabahın erken saatlerinde başlayan Aksa Tufanı Operasyonu sonrası Ortadoğu resmen ateş çemberine dönmüş durumda. Hamas'ın saldırısı sonrası İsrail misillemede bulundu ve Gazze'yi hedef aldı. Aksa Tufanı'nın ardından gözler Hamas'ın iki numarasına çevrildi.

Yahya Sinwar: Hamas'ın 'Han Yunus Kasabı'

Kara saldırısına hazırlanan İsrail’in 'devlet düşmanı' ilan ettiği Yahya Sinwar, IDF'nin arananlar listesinde ilk sıralarda. Sinwar, 1962'de doğmuş ve Han Yunus'ta büyümüştür. İsrail onu 'Han Yunus Kasabı' olarak anmaktadır. Sinwar'ın ailesi daha önce Aşkelon'da yaşamaktaydı ancak Aşkelon'un kaybedilmesi üzerine Gazze'ye taşındılar.

Hapiste Geçirdiği Yıllar ve Hamas İle İlişkisi

Sinwar, toplamda yaklaşık 24 yılını hapiste geçirdi. Hamas'ın kurulmasının ardından örgütün içinde aktif görev aldı ve askeri kanadının saflarında hızla yükseldi. 2011 yılında gerçekleşen bir mahkum takası anlaşmasıyla serbest bırakıldı.

Sinwar'ın İsrail İle İlişkisi ve İsrail'in Suçlamaları

İsrail, Sinwar'ı saldırıları planlayanlardan biri olarak görmektedir. İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü, Sinwar'ın işbirlikçi olduğunu iddia ederek pek çok Filistinlinin ölümünden sorumlu olduğunu belirtmiştir. İsrail, Sinwar'ı bağışlamayacağını ve ona ulaşacaklarını açıklamıştır.