Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Almanya Cumhurbaşkanı Tanzanya'da Katliamlar İçin Özür Diledi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Tanzanya'da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Maji Maji İsyanı'nda yaşanan katliamlar için özür diledi. Steinmeier, Almanların atalarını göstererek Tanzanya halkından af dilediğini belirtti ve geçmişin telafi edilmesi için işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 15:35
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Almanya Cumhurbaşkanı Tanzanya'da Katliamlar İçin Özür Diledi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, resmi ziyaret kapsamında Tanzanya'da...

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, resmi ziyaret kapsamında Tanzanya'da bulunuyor. Steinmeier, Tanzanya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Maji Maji Anıtı'nı ziyaret etti ve burada düzenlenen törende katılımcılara hitap etti. Steinmeier, konuşmasında Almanların Tanzanya'da gerçekleştirdiği katliamlar için özür diledi ve bu karanlık tarihe rağmen Tanzanya halkının kendisini ülkeye davet ettiği ve hikayeyi doğrudan anlattığı için minnettar olduğunu ifade etti.

Almanya'nın sömürge döneminde Tanzanya'da gerçekleştirdiği Maji Maji İsyanı olarak bilinen olayda yüzbinlerce kişinin öldürüldüğü biliniyor. Steinmeier, bu katliamın sorumlusu olarak Almanların atalarını göstererek, Tanzanya halkından af dilediğini belirtti. Ayrıca, Almanya'nın geçmişin telafi edilmesi için Tanzanya ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu da vurguladı.