Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altın Fiyatları Yükseliyor: Uzmanlardan Açıklamalar

Dünya ekonomisinde kriz beklentisinin artmasıyla altın fiyatları yükseliyor. Ortadoğu'da yaşanan gerginlik altın talebini artırırken, ons altın fiyatları 2000 dolar sınırını test ediyor. Uzmanlar, altın fiyatlarının daha da yükseleceğini öngörüyor.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 11:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Altın Fiyatları Yükseliyor: Uzmanlardan Açıklamalar

Dünya Ekonomisinde Kriz Beklentisi

Dünya ekonomisinde kriz beklentisinin günden güne artması sonucu çok sayıda yatırımcı yüzünü altına çevirirken, xauusd paritesi haftanın son işlem gününde 2000 dolar sınırı test ederek son ayların zirvesini yeniledi.

Her dönemin güvenli limanı olarak tanımlanan altın, Türkiye'de de vatandaşların değişmez tercihi konumunda. Özellikle Türk lirasında son yıllarda yaşanan dalgalanma, para biriminin ani değer kaybedişi ve ülke içerisindeki enflasyonun zirveyi görmesi sonucunda birikimlerin büyük bir bölümü döviz ve emtia türünden muhafaza edilirken, en fazla rağbet gören yatırım aracı altın olmaya devam ediyor.

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarıyla başlayan sürecin ardından sert bir tırmanışa imza atan ons, ABD'deki yüksek faizleri rağmen yükselişine devam ediyor. Dönem dönem teknik düzeltmeler nedeniyle aşağı yönlü hareket edilse de, jeopolitik risklerin artması ve dünyada yeni bir finansal kriz yaşanacağına yönelik korkuların çoğalması, yatırımcıları emtialara yöneltmiş durumda.

Türkiye ekonomisi ve para politikaları üzerine yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Atilla Yeşilada, bu kez altın konusunda kritik açıklamalarda bulunurken, mevcut fiyatların artışlara rağmen hala 'uzun vadeli yatırımcı için' fırsat sunduğunu iddia etti.

Altın Fiyatlarında Makas Açıldı

Altın fiyatlarında makas açıldı! Yatırımcılar önlemini alsın: Bu fiyatlar sizi şok edecek... Küreselde yaşanan olaylar altın fiyatlarını etkiliyor. Ortadoğu'da yaşanan gerginliğin ardından, güvenli liman altına yönelen yatırımcılar, uzmanlardan gelecek açıklamaları bekliyor. Ons altın fiyatları fırlarken, makas aralığı yeniden açıldı. Peki, altın ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar tüm hızıyla devam ediyor. Küresel sorunların ardından güvenli limana yönelen yatırımcılar, altın fiyatlarındaki yükseliş ile gününü gün ediyor. Jeopolitik sorunların neticesinde altın fiyatlarında yeni rekorlar bekleniyor. Hızlı bir şekilde artan altın için hangi rakamlar konuşuluyor?

Güvenli Limanda Talep Arttı

Ortadoğu'da yaşanan gerginliğin ardından altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Taleplerin artasıyla hızla yükselen altın fiyatları sonrası güncel fiyatlar merak konusu oldu. Altın fiyatlarındaki hızlı yükselişin üzerine, küresel piyasalarda ons altın fiyatı 2000 dolara yaklaştı.

Küreselde yaşanan çatışmalardaki gerilimin artmasıyla birlikte, kriz büyümeye devam ediyor. Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü artış ise yatırımcıları güvenli limana yöneltti. Ons altından destek alan gram altın fiyatları ise rekor üstüne rekor tazeliyor.

Yeni Rekor Geliyor

Altın piyasasında hareketlilik hakim olurken, hızla yükselişin ardından piyasalarda güven azalmaya başladı. Güvenli liman olarak nitelendirilen altında ise talepler artıyor. Hızla yükselen altın bir süre durakladıktan sonra yeniden yükselişe geçti. Hafta sonuna ons altın fiyatı 1980 dolar seviyelerine kadar ulaştı. Uzmanlar, ons altın fiyatlarının 2000 dolar seviyesini aşması bekliyor.

Gram altında yaşanan süreç ise yakından takip ediliyor. Banka ekranlarında yer alan gram altın fiyatı 1.782 TL'yi işaret ediyor. Fakat, bu fiyat üzerinden altın işlemleri yapılamadığı söyleniyor. Gram altında fiziki durumun farklı olması, makas aralığının yeniden açıldığına işaret ediyor. Gram altında Kapalıçarşı fiyatı 1.863 TL seviyelerine kadar yükseldi.