Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Altın Fiyatlarındaki Düşüş Devam Ediyor

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan düşüş, yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Uzmanlardan gelen açıklamalara göre, altın fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi bekleniyor. Selçuk Geçer ise faiz indirimlerinin altının yükselmesi için gerekli olmadığını belirterek, önümüzdeki haftalarda altın fiyatlarının yukarı yönlü bir hareket sergileyeceğini söyledi. Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam kararı ise altın fiyatları üzerinde büyük etkiye sahip olacak.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 16:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Altın Fiyatlarındaki Düşüş Devam Ediyor

Geçer, altınla alakalı son zamanlarda daha çok düşüşün fakat yer yer inişli çıkışlı bir seyir gösterdiğini söylerken yeni açıklamalarıyla gündeme oturdu.

Geçer, altın birikimi yapan vatandaşlara duyurdu. 3 gün sonraki verilere dikkat! Altında düşüş var! Altın her zamanın en güvenilir yatırımlarından biri olarak, son günlerde düşüş yaşamasıyla yatırımcıların panik yapmasına sebep oldu. Mart ayından bu yana ilk kez ons altın 1815 dolar oldu. Çoğu yatırımcı uzman kişilerden altın yatırımına ve önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olan olası durumlara karşı açıklamalar bekliyor. Fakat bu noktada Geçer, altın fiyatlarında yaşanan bu düşüşlerin beklendiğini söyledi. Bunun yanında Geçer şu konuşmaları yaptı, “ilk olarak 2024’ün ortalarına kadar faiz indirimi beklemek çok iyimserlik olur. Altının yükselmesi için de faiz indirimine gidilmesine gerek yok. Faiz kararlarından ve sıkı para politikalarından dolayı beklediği yükselişe geçemeyen ons, önümüzdeki haftalarda faiz artışlarının durmasıyla ufak ufak yukarı yönde bir hareket sergilemeye başlayacaktır” dedi.

3 gün sonraki veriler önemli! Gelecek günlerin önemini belirten Selçuk Geçer, “özellikle artık FED kanadından son bir faiz artırımı geleceğine yönelik kesin bir kanaat oturmaya başladı. Bizim için ilk aşamada en önemli veri, Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam kararı olacak. şu an çok dip bir parite söz konusu. Bu yüzden yeni veriler paylaşılmadan, haftanın kapanışı yapılmadan pozisyon almak, pazartesi günü ve sonrası için yaşanması muhtemel yükselişlerde bize büyük getiri sağlayabilir” dedi.

Ayrıca Geçer, “altın dip fiyatı gördük yorumlarına kesinlikle katılıyorum. Şu an bu sene itibarı ile bulunabilecek en ucuz parite söz konusu. Ekim ayının ikinci yarısı ile beraber döviz tarafında yaşanacak artışlardan da destek alınarak gram altın/TL fiyatları hızla artacaktır. Şu an kura müdahale edilemiyor ancak kur adil değerinde değil. Er ya da geç yukarı gelecektir” diyerek konuşmasını bitirdi.