
Amasya'da Şantaj ve Dolandırıcılık Olayı
Amasya'da, sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilere şantaj yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Şüphelilerin, emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandığı bildirildi.
Operasyon Detayları
Emniyet Müdürlükleri, sosyal medya aracılığıyla tanıştıkları kişilerin uygunsuz görüntülerini çekerek, kendilerini avukat, uzlaştırmacı ve katip gibi tanıtıp, bu kişilerden şantaj yaparak yardım talepleri ile paralar aldıkları tespit edilen zanlılar üzerinde çalışmalara başladı.
Ele Geçirilen Malzemeler
Gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda delil ele geçirildi. Bunlar arasında bilgisayar, ruhsatsız tüfek, sekiz cep telefonu, on banka kartı, dokuz SIM kart, dört harici bellek ve polis kokartı yer alıyor.
Sonuçlar ve Hukuki Süreç
Gözaltına alınan şüphelilerden 11 kişiyi dolandırdıkları ve şantaj yoluyla toplamda 832 bin lira aldıkları belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü hakimlik kararıyla tutuklanırken, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Amasya'da sosyal medyadan tanıştığı kişilere şantaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.