
Amasya'da Yaban Keçileri Doğaya Salındı
Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Mersin'den getirilen 5 yaban keçisini doğaya salarak bölgedeki doğal yaşamı destekleme çalışmaları kapsamında önemli bir adım attı.
Köylülerden Gelen Talep Üzerine Çalışmalar Başlatıldı
Köylülerden gelen talepler doğrultusunda, geçmişte bölgede varlık gösteren yaban keçilerinin tekrar bu alanda yaşaması için çeşitli çalışmalar yürütüldü. Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan keçiler, Amasya'nın Çiğdemlik köyü kırsalında düzenlenen özel bir programla doğaya bırakıldı.
Vali Önder Bakan'dan Açıklama
Amasya Valisi Önder Bakan, gazetecilere yaptığı açıklamada yaban hayatını desteklemenin hem ekolojik hem de ekonomik açıdan büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Bakan, "Doğal yaşamı korumak, gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras. Bu tür projeler, ekosistemin sürdürülebilirliği adına hayati önem taşıyor." şeklinde konuştu.
Programda Kimler Bulundu?
Etkinliğe, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, çeşitli protokol üyeleri ve bölge köylüleri katılım gösterdi.
Ceza Uygulamaları
Amasya’da yaban keçilerine zarar verenlerin ise 940 bin lira idari para cezasıyla karşılaşacağı bildirildi.
Amasya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Mersin'den getirilen 5 yaban keçisi doğaya salındı.