Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara'da Öğrencilere 550 TL Kantin Desteği Başladı! Ankara Başkent Kart Kantin Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte Detaylar..

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kantin desteği projesi ile ilkokul çağındaki öğrencilere 550 TL destek sağlanıyor. Ailelerin Başkent Kart'ına yüklenen bu destek ile çocuklar kantinden istedikleri yiyecekleri alabiliyor. Başvuru süreci için ABB'nin resmi internet sitesindeki sosyal yardım başvuru formu doldurulmalıdır. Destek tutarı sadece ilkokul kantininde kullanılabilir ve her ay kantinci tarafından çekilerek çocuğa kantin fişi verilir.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 15:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ankara'da Öğrencilere 550 TL Kantin Desteği Başladı! Ankara Başkent Kart Kantin Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? İşte Detaylar..

Ankara'da Öğrencilere 550 TL Kantin Desteği Başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılında hayata geçirilen kantin desteği projesi devam ediyor. İlkokul çağındaki çocukların beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişimlerini tamamlamaları amacıyla sadece okul kantinlerinde geçerli olan 550 TL ailelerin Başkent Kart’ına yüklendi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ilkokul çağındaki evlatlarımızın beslenme sorunlarının eğitim hayatlarını etkilememesi ve yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişimlerini tamamlamaları amacıyla çocuk başına 550 TL destek tutarını ailelerin Başkent Kartı’na yükledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 9 bin 181 ailenin 10 bin 762 öğrencisinin yeterli beslenmesine destek olmak ve imkânsızlıklardan dolayı okulda öğün atlamak zorunda kalmalarının önüne geçmek için 550 TL tutarında kantin desteği yaptı. Günlük 25 TL tutarında bakiye ile çocuklar kantinden istedikleri yiyecekleri alabilecek.

Ankara Başkent Kart Kantin Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğitimin kapıları ardına kadar açıldı ve Başkent'in minik öğrencileri, sıralara koştu. Ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bu yıl, eğitim yolculuğunu bir adım daha anlamlı kılmak adına sınırlı sayıda öğrenciye özel bir destek sunuyor: 550 TL'lik kantin yardımı! Bu yardım, sadece eğitim değil, aynı zamanda çocuklarımızın daha sağlıklı bir öğrencilik hayatı sürdürmelerine olanak tanıyan bir adım. Ancak bu destekten faydalanabilmek için belli bir başvuru sürecinin tamamlanması gerekiyor.

Öncelikle, eğer çocuğunuzun bu destekten faydalanmasını istiyorsanız, ABB'nin resmi internet sitesine yönlendirilerek, 'sosyalhizmetler.ankara.bel.tr' adresi üzerinden sosyal yardım başvuru formuna ulaşmanız gerekiyor. Form, aile bilgilerinden çocuğun eğitim bilgilerine kadar detaylı bilgileri içeriyor ve dikkatlice doldurulması gerekiyor.

Başvurunuz tamamlandığında, sabırla sonucunuzu bekleyin. Eğer başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, ABB yetkilileri sizinle iletişime geçerek bazı teyit süreçlerini tamamlıyor. Bu teyit sürecinin ardından, eğer ihtiyaç sahibi olduğunuz doğrulanırsa, Başkent Kart üzerinden sosyal yardım ödemeniz gerçekleştiriliyor.

Ailelerin Başkent Kartlarına yatırılan destek tutarı çocuğun okuduğu ilkokulun kantininde kullanılabilirken, bakiye her ay kantinci tarafından tek seferde çekilerek çocuğa karşılığında 22 adet kantin fişi verecek. Böylece çocukların ailelerinin Başkent Kartlarını her gün yanında taşımasına gerek kalmayacak.

Kantin desteği uygulamasıyla hem ailelere hem de kantincilere ekonomik olarak destek olunurken çocukların da okulda oldukları süre boyunca sağlıklı ve yeterli beslenmeleri sağlanmış olacak.