Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara’ya Kar Alarmı! Felaket Yaklaşıyor! O Tarihte Ankara’ya Lapa Lapa Kar Yağacak!

Ankara başta olmak üzere birçok ilde yakın bir tarihte yoğun kar yağışı bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olması öneriliyor. Ülkemizde sert bir kış beklentisi var.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 16:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ankara’ya Kar Alarmı! Felaket Yaklaşıyor! O Tarihte Ankara’ya Lapa Lapa Kar Yağacak!

Ankara için kar alarmı!

Meteoroloji uzmanları, şehri yakın bir tarihte etkisi altına alacak yoğun kar yağışı konusunda uyarıda bulunuyor. Başkentte lapa lapa karın etkili olacağı beklenen tarih yaklaşıyor. Vatandaşların tedbirli olmaları öneriliyor.

Ülkemizi sert bir kışın beklediği belirtiliyor. Ankara başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı ve soğuk hava dalgası için tarihler netleşmeye başladı.

İstanbul ve Ankara'da kasım ayı ile birlikte yoğun yağışların kapıda olduğu açıklandı. Prof. Dr. Orhan Şen'in 'Çarşamba ortalık karışıyor' sözleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminleri, kışa dair beklentileri zirveye taşıdı. Özellikle ocak ve şubat aylarının deniz etkisiyle getireceği yoğun kar yağışları gündemde.

İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, bu yılın bol yağışlı ve sert kış koşullarına sahne olacağına dikkat çekti. Özellikle 20-30 Ekim tarihleri arasında beklenen soğuk hava dalgası, kışa erken bir giriş yapılacağının sinyallerini veriyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bolu, Bursa, Samsun, Tokat ve Erzurum gibi illerde yaşayan vatandaşlarımızın kışa hazırlıklı olmaları öneriliyor. Kasım'dan itibaren başlayacak olan yağışlar, aralıkta yoğunluğunu daha da artırarak, hayatı olumsuz etkileyebilir.